آیا استفاده از فویل و یا ظروف آلومینیومی سرطان زاست؟
به گزارش مجله افتخار، یکی از پرسش هایی که ممکن است برایتان پیش آمده باشد، خطر داشتن یا نداشتن استفاده از ظروف آلومینیومی در پخت غذاست.
به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی خبرنگاران به نقل از یو اس ای تودی، شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که آیا استفاده از ظروف آلومینیومی خطر دارد و سبب بیماری هایی نظیر سرطان می شود.
پایگاه آمریکایی یو اس ای تودی در گزارشی به تاریخ 23 ژوئن 2020 با عنوان آنالیز واقعیت قرار گرفتن در معرض آلومینیوم به وسیله غذا سبب ایجاد مسائل عصبی یا سرطان نمی شود به این مسأله پرداخته است.
در این گزارش آمده که ادعا شده است گرما سبب می شود تا آلومینیوم به غذا نفوذ نموده و سبب زوال عقل، آلزایمر، پارکینسون و سرطان می شود. یک مقاله بدون تاریخ از وبسایتی با نام راز های زیبایی طبیعی در حال گردش در شبکه های اجتماعی است و هشدار داده که پخت و پز در آلومینیوم سبب می شود این ماده وارد غذا شده و سبب سرطان و دیگر بیماری های عصبی از جمله زوال عقل، آلزایمر، و اختلالات اوتیسمی می شود.
یو اس ای تودی در ادامه نوشت آلومینیوم در بسیاری از محصولات خانگی، از وسایل و ظروف آشپزی گرفته تا فویل غذا، بیکینگ پودر و حتی دارو های بی نسخه وجود دارد آلومینیوم، رایج ترین فلز در روی زمین است که 8 درصد از جرم زمین را تشکیل می دهد و به همین علت، آلومینیوم به معنای واقعی کلمه در همه جا وجود دارد؛ آب نوشیدنی، بعضی میوه ها مانند مرکبات، آلومینیوم بیشتری به نسبت بقیه دارند.
به شکل طبیعی، به ندرت آلومینیوم به شکل فلزی آن دیده می شود معمولا آلومینیوم در محیط زیست به شکل نمک های آلومینیوم یا دیگر ترکیباتی مانند سیترات آلومینیوم یافت می شود این مواد در محیط و شبکه غذایی به گردش در می آید افراد بزرگسال به شکل طبیعی بین 30 تا 50 میلی گرم آلومینیوم در هر زمانی در بدن خود دارند.
در ادامه این گزارش آمده است آلومینیوم یک ماده غذایی نیست؛ اما در افزودنی های غذایی، ترکیبات آلومینیومی به عنوان نگهدارنده، رنگ یا خمیر نان بدون مخمر استفاده می شود سخنگوی سازمان غذا و داروی آمریکا در ایمیلی تأیید کرد این سازمان استفاده از آلومینیوم را در غذا، آماده سازی غذا و دارو بی خطر می داند.
تحقیقات در مورد صحت تأثیر آلمینیوم بر سلامتی بزرگسالان
در حالی این مطلب صحیح است زمانی که در فویل آلومینیومی غذایی را می پزید یا با ظروف آلومینیومی غذایی را تهیه می کنید، اندازهی آلمینیوم وارد غذا می شود؛ اما این مطلبی نادرست است که استفاده از آلومینیوم عوارض جانبی بر سلامت افراد بزرگسال دارد.
بدن شما کمتر از یک درصد از آلومینیوم پس زمینه را در غذا یا آب نوشیدنی جذب می نماید و 95 درصد آن به وسیله کلیه ها پاکسازی می شود بیشتر آلومینیوم های محیطی که در معرض آن هستید، ظرف 24 ساعت از سیستم بدنی شما خارج می شوند.
یک فرد بالغ تقریبا 7 تا 9 میلی گرم روزانه آلومینیوم می خورد و این اندازه می تواند بر حسب محیط زیست فرد و یا نوع رژیم غذایی و ابزار پخت و پز، متفاوت باشد با این حال، نه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و نه سازمان ایمنی غذای اتحادیه اروپا (EFSA) هیچ کدام به این نتیجه نرسیده اند که این اندازه قرار داشتن در معرض آلومینیوم به قدری است که سبب ایجاد مسائلی در افراد بزرگسال شود.
درست است که در معرض آلومینیوم قرار گرفتن با بعضی بیماری ها از جمله زوال عقل، اختلالات عصبی و تحریک ریه مرتبط است؛ اما این موارد با کار های روتین و روزانه و نیز رژیم غذایی و پخت و پز معمولی که افراد دارند، اتفاق نمی افتد.
به نوشته این گزارش، زوال عقل و انسفالوپاتی مرتبط با آلومینیوم در افراد سالمندی دیده شده که دارای اختلال در عملکرد کلیه هستند باید گفت این موارد گاهی اوقات (به شکل نادر) زمانی که محلول دیالیز به وسیله آلومینیوم آلوده شده است، اتفاق می افتد در واقع زمانی که کلیه ها کار نمی نمایند، آلومینیوم رژیم غذایی می تواند در بدن انباشته شود و باعث زوال عقل شود. دیالیز قرار است سبب از میان بردن چیز هایی شود که یک کلیه مشکل دار و نارسا قادر به حذف آن نیست؛ بنابراین اگر محلول دیالیز به وسیله آلومینیوم آلوده شود، این امر سریعتر اتفاق می افتد.
بعلاوه موارد دیگری که آلومینیوم سبب مسائل در سیستم عبی می شود نیز خیلی نادر است؛ به مانند زمانی که کارگران در معرض اندازه کم و یا زیاد غبار و یا دود آلومینیوم در مکان هایی مانند کاخانه جات آلمینیوم و یا معادن آلمینیوم قرار گیرند.
بعلاوه اگرچه گفته می شود که میان آلزایمر و اختلالات اوتیسمی با آلومینیوم ارتباط وجود دارد؛ اما در هیچ موردی، مدرکی قطعی مبنی بر اینکه آلومینیوم سبب این موارد شده است، وجود ندارد.
بعلاوه این ادعا که آلومینیوم باعث سرطان می شود نیز غلط است. نقش آلومینیوم در ایجاد سرطان هرگز ثابت نشده است. اگرچه کارگران کارخانه ذوب آلومینیوم در خطر بالاتری از ابتلا به سرطان قرار دارند؛ اما این به علت آن است که آن ها در معرض دیگر مواد شیمیایی در آنجا قرار دارند.
نتیجه پایانی
پایگاه یو اس ای تودی در پایان نوشت بر اساس تحقیقات ما این ادعا که آلومینیوم به وسیله گرما وارد غذا می شود و سبب آلزایمر، اوتیسم، زوال عقل و سرطان می شود تقریبا نادرست است. با اینکه این مطلبی درست است که غذا و آب اغلب دارای آلومینیوم است و سطح آلومینیوم در غذا در گرما و شرایط اسیدی افزایش می یابد؛ اما این که بودن در معرض این آلومینیوم با عوارض و پیامد های جانبی سلامتی در افراد بزرگسال همراه است، نادرست است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان