برگزاری پنجمین جشنواره سمنو آشتیان

به گزارش مجله افتخار، جشنواره مردمی سمنو شهرستان آشتیان برای پنجمین دوره برگزار خواهد شد.

برگزاری پنجمین جشنواره سمنو آشتیان

سیدمحمد حسینی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، امروز 10 اردیبهشت، گفت:

سمنو ارمغان بهار یا شیرینی سفره هفت سین است که البته در برخی منطقه ها، یکی از خوراک های عمده نذری است و برای سفره های نذری تهیه می گردد.

وی ادامه داد:

جشنواره مردمی سمنو شهرستان آشتیان در تاریخ 20 اردیبهشت ماه 97، برای پنجمین دوره برگزار خواهد شد و در آن ده ها دیگ سمنو به وسیله اقشار مختلف پخته می گردد و با این رسم، اهالی آشتیان بهار را جشن می گیرند و شیرینی بهار را به همشهریان خود عرضه می نمایند.

حسینی اضافه کرد:

آرد گندم، شیره جوانه گندم و آب مواد تشکیل دهنده اصلی سمنو هستند. روش پخت آن به گونه ای است که کمی گندم را به جوانه می رسانند و پس از جوانه زدن گندم ها، آن ها را می کوبند و شیره جوانه را استخراج می نمایند. سپس این شیره بسیار شیرین را با آب مخلوط نموده و به جوش می آورند. بعد از این مراحل، آرد بو داده گندم را اضافه می نمایند و آن قدر روی حرارت هم می زنند تا به غلظت دلخواه برسد. این شیرینی اکثرا به عنوان پس غذایی شیرین یا میان وعده مصرف می گردد و تاریخی کهن در تمام ایران دارد.

او اعلام کرد:

اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی از عموم مردم دعوت می نماید تا در این جشنواره حضور پیدا نمایند تا با مشارکت هرچه بیشتر عموم اقشار بتوانیم گامی کوچک در جهت ایجاد و تقویت روحیه شادی و امید در جامعه برداریم.

منبع: کجارو / میراث آریا
انتشار: 28 آبان 1403 بروزرسانی: 28 آبان 1403 گردآورنده: persianproud.ir شناسه مطلب: 2320

به "برگزاری پنجمین جشنواره سمنو آشتیان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برگزاری پنجمین جشنواره سمنو آشتیان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید