تاثیر ورزش مقاومتی بر بیماران مبتلا بهHIV
به گزارش مجله افتخار، نتایج این طرح تحقیقاتی نشان می دهد ورزش و به خصوص ورزش های مقاومتی می تواند در بهبود وضعیت ترکیب بدن، سطح ایمنی و همچنین روحیه افرادی که با اچ.ای.وی زندگی می نمایند، بسیار تاثیرگذار باشد.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، سید احمد علینقی در گفت وگو با ایسنا، درباره یکی از طرح های پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در طرحی که اخیرا انجام شد و عنوان آن آنالیز اثر چهار ماه تمرین مقاومتی و انجام فعالیت های ورزشی تفریحی بر سطوح CD4 ،ترکیب بدنی و وضعیت روحی- روانی مردان مبتلا به HIV در باشگاه یاران مثبت تهران بود، افراد مورد مطالعه به سه گروه تقسیم شدند. یکی از این گروه ها مشغول انجام ورزش های مقاومتی با کش های تراباند شدند.
وی اضافه نمود: گروه دوم، مداخله ای مبنی بر تغییرات سبک زندگی مانند توصیه های تغذیه ای و ورزشی دریافت کردند و از آن ها خواسته شد تا ورزش های سبک مانند پینگ پنگ، پرتاب دارت و شطرنج انجام دهند. گروه سوم هم گروه کنترل بود که هیچ تغییری در برنامه زندگی روزانه آنها ایجاد نشد. نتایج این پژوهش نشان داد سطح ایمنی افرادی که ورزش های مقاومتی انجام می دادند بالا رفته و ترکیب بدنی آن ها نیز بهبود پیدا کرد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نتایج این پژوهش گفت: سطح ایمنی افرادی که در گروه ورزش های سبک و اصلاح سبک زندگی قرار داشتند نیز افزایش پیدا کرد اما وضعیت ترکیب بدنی و سطح ایمنی گروهی که هیچ مداخله ای دریافت نکردند بدتر شد. این نشان می دهد که ورزش و به خصوص ورزش های مقاومتی می تواند در بهبود وضعیت ترکیب بدن، سطح ایمنی و همچنین روحیه افرادی که با اچ.ای.وی زندگی می نمایند، بسیار تاثیرگذار باشد.
پیش بینی 60 هزار فرد مبتلا به اچ.آی.وی
وی با بیان این که براساس مطالعات اجرا شده پیش بینی می کنیم که حدود 60 هزار فرد مبتلا به اچ.آی.وی در کشور وجود داشته باشند، گفت: از میان 60 هزار نفری که ما تخمین می زنیم، حدود 39 هزار نفر شناسایی شده اند. با تحقق اهداف برنامه 90،90،90 سازمان ملل متحد همچنان فاصله داریم ولی در تلاشیم که این فاصله را کاهش دهیم. فکر می کنم به حدود 45 درصد از اهداف برنامه 90،90،90 سازمان ملل متحد در مورد اچ.ای.وی در ایران رسیده ایم و این فاصله باید بسیار کمتر گردد.
علینقی درباره برنامه 90،90،90 سازمان ملل گفت: این سه 90 به این معناست که تا سال 2020 میلادی، 90 درصد کسانی که با HIV زندگی می نمایند تشخیص داده شوند، 90 درصد از آنها روی درمان اچ.ای.وی قرار بگیرند و میزان ویروس نیز در بدن90 درصد از افراد تحت درمان، مهار شده باشد.
وی با بیان این که اولین پیوند موفقیت آمیز مغز استخوان در یک بیمار مبتلا به اچ.آی.وی با مشارکت مرکز تحقیقات ایدز انجام گرفته است گفت: در حال حاضر در جهان محققان ایدز بر روی نقش سلول های بنیادی در درمان اچ.آی.وی مشغول فعالیتند. در مرکز تحقیقات ایدز هم به دنبال این هستیم که تحقیقاتی درباره استفاده از سلول های بنیادی در درمان اچ.آی.وی داشته باشیم.
بازگشت به صفحه رسانهها
منبع: خبرگزاری تسنیم