جذب سرمایه پیروز؛ پس از شروعی ناب
به گزارش مجله افتخار، در چند سال گذشته، سرمایه گذاری خطرپذیر به عنوان یکی از زنجیره های مهم توسعه کارآفرینی فناورانه و نوآورانه در کشور ما رونق گرفته است.
صندوق ها و شرکت های سرمایه گذاری جسورانه یا خطرپذیر به دنبال کسب وکارهایی هستند با ایده ها و محصولاتی بدیع و نو که از سطح فناوری بالایی برخوردار باشند و همچنین پاسخ به احتیاج و مسئله جدی در صنعت یا بازار را هدف گرفته باشند. این کسب و کارها به خاطر ماهیتشان، ریسک ها و عدم قطعیت بالایی دارند و تعداد بسیار کمی از این کسب وکارها می توانند معیارهای مد نظر سرمایه گذاران را احراز کنند. یکی از این مجموعه ها، شرکت توسعه کارآفرینی بهمن است که در مراحل نوپایی کسب و کارهای تولیدی، صنعتی و استارتاپ ها سرمایه گذاری کرده است.
شرکت توسعه کارآفرینی بهمن در مدت 3 سال فعالیت در حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر و تاأمین اقتصادی کسب وکار های نوآورانه و فناورانه سعی داشته نقش خود را در این زیست بوم به خوبی ایفا کند. سیاست سرمایه گذاری مشترک با اشخاص حقوقی و حقیقی به منظور جلب مشارکت ها، آموزش و ترویج فرهنگ سرمایه گذاری جسورانه و انتقال تجارب به تیم های نوپا به خوبی مورد استقبال قرار گرفته و بخش عمده ای از این سرمایه گذاری ها به صورت سرمایه گذاری مشترک اجرا شده است؛ موضوعی که به گسترش روابط سرمایه گذاران شخصی و نهادی و تبادل اطلاعات حرفه ای و بلوغ اعضای شبکه منجر شده است.
در این مدت شمار زیادی از تیم ها و شرکت های فناور در مراحل نوپایی خود از جهت ارزیابی کارشناسان و مدیران بهمن عبور کرده اند و تا به امروز نزدیک به 40 قرارداد سرمایه گذاری منعقد شده است.
معیار های تأیید طرح برای سرمایه گذاری در منابع و رویداد ها توسط افراد مختلف و به اشکال گوناگون مطرح شده است. یکی از این مسائل که بسیار پر رنگ و برجسته نمود کرده، تناسب ویژگی های محصول با احتیاج بازار و مخاطبان آن است؛ موضوعی که برای محصولات نوآورانه بسیار کلیدی است. درصد زیادی از تیم ها، توانمندی فنی بسیار بالایی در طراحی و توسعه محصول دارند ولی متأسفانه این کوشش ها و هزینه ها بدون ارتباط صحیح و مناسب با مشتریان بالقوه صورت می گیرد و ابعاد کسب وکاری انتخاب یک محصول یا مشخص راهبرد تجاری شرکت مغفول می ماند. این موضوع یکی از چالش ها و مباحث میان سرمایه گذار و استارتاپ ها بوده و هست.
شرکت توسعه کارآفرینی بهمن با هدف پرداختن به این مباحث و تشریح دقیق آن برای تیم های مخاطب، اقدام به برگزاری دوره آموزشی آغاز ناب کرده و انتظار این است که تیم های نوپای فناور در یک فرآیند علمی، دقیق و در ارتباط واقعی با بازار و مشتریان بالقوه خود، مسئله انطباق محصول با بازار را اعتبارسنجی کرده و به شناخت خوبی از بازار خود برسند.
پس از این مرحله است که تیم مدیریت یا هسته اصلی کسب وکار می تواند تصمیم بگیرد که آیا باید جهت فعلی خود را ادامه دهد یا زمان و هزینه های شکست را کاهش داده و محصول یا حوزه کاری دیگری انتخاب کند. بازخوردها و اطلاعات به دست آمده از تحلیل فعالیت های این دوره، موجب اصلاحات جزئی یا اساسی در طراحی محصول یا مدل کسب وکار تیم خواهد شد و تطبیق محصول با بازار را افزایش خواهد داد.
این دوره به توسعه دهندگان فناوری های نو که اغلب دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اساتید و تازه فارغ التحصیلان دانشگاه هستند یاری می نماید به مهارت های مکمل کسب وکاری در کنار مهارت های فنی مهندسی تجهیز شوند و با دید بهتری به توسعه فناوری و طراحی محصول فناورانه بپردازند و نسبت به بازخورد بازار حساس تر از قبل باشند.
آغاز ناب در مدت 3 ماه (12 هفته مداوم) به شرکت کنندگان یاری می نماید تا قابلیت تبدیل فناوری خود به یک کسب وکار پیروز را آنالیز کنند. در هر هفته، یک روز کامل به بازخورد و بحث به صورت حضوری و آموزش به وسیله یادگیری فعال و یادگیری مشارکتی اختصاص دارد و در دیگر روزهای هفته، تیم های فناور باید ضمن ارتباط با مشتری و یادگیری از آن ها، مدل کسب وکار خود را تکمیل و اعتبارسنجی کنند. شرکت کنندگان باید به جز یک روز حضور و مشارکت در کارگاه ها، حداقل 3 روز در هفته را برای دنبال کردن فعالیت های مورد احتیاج این دوره اختصاص دهند.
علاقمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین ثبت نام اولیه به آدرس اینترنتی https://bahman.plus مراجعه کنند.
منبع: تجارت نیوز