روش درست نگهداری بلال در خانه
به گزارش مجله افتخار، توجه داشته باشید که اصلا بلال ها را نشویید. کیسه های بلال را در قفسه سبزیجات یخچال بگذارید. با این شیوه، ذرت ها را تا یک هفته می توان نگهداری کرد.
بلال یکی از خوشمزه ترین خوراک های تابستانی و پاییزی است. به همین دلیل برخی اوقات خیلی از افراد دوست دارند در فصل های دیگر سال هم از آن استفاده نموده یا ذرت های آن را برای روز های دیگر تازه نگه دارند.
با ما همراه باشید و شیوه تازه نگه داشتن ذرت، بدون جدا شدن از ساقه به شکل بلال و یا به صورت جدا شده (یعنی تازه نگه داشتن دانه های ذرت) را یاد بگیرید.
نگهداری بلال ها در کیسه های پلاستیکی برای یک هفته
بلال ها را یکی یکی در کیسه های پلاستیکی بزرگ زیپ داری قرار داده و هوای آن را به صورت کامل بگیرید.
توجه داشته باشید که اصلا بلال ها را نشویید. کیسه های بلال را در قفسه سبزیجات یخچال بگذارید. با این شیوه، ذرت ها را تا یک هفته می توان نگهداری کرد.
بلال ها را طی یک هفته و ترجیحاً 3 تا 5 روز استفاده نموده تا مزه تازه و شیرین داشته باشند. چون به تدریج مزه و رطوبت خود را از دست می دهند.
برای نگهداری کوتاه مدت بلال، پوست روی بلال را جدا نکنید
پوست بلال یاری می نماید ذرت ها آبدار و تازه باقی بمانند. یعنی چنانچه این پوست را جدا نموده و آن ها را نگهداری کنید، پس از مدتی عملا ذرت ها به کارتان نخواهد آمد؛ چون خیلی خشک و سفت می شوند. ذرتی که پوست آن جدا شده باشد را تنها یک تا دو روز می توان نگهداری کرد.
بلال هایی را که می خواهید برای مدت زمان زیاد نگهداری کنید، باید پوست یا همان غلافی کاملاً سبز را رنگ داشته و کاکل آن ها هم به طور کامل خیس و مرطوب باشد. همین طور ساقه های بلال هم از بالا تا پایین به طور کامل نرم باشند.
حتماً داشتن سوراخ و لکه را روی بلال نگاه کنید تا بلال ها کرم دار نباشند. توصیه می کنیم اندازه خیلی کمی از پوست بالای بلال را باز نموده تا پر بودن دانه های ذرت را چک کنید و از آن اطمینان پیدا کنید.
فریز کردن ذرت به شکل دون شده
چنانچه نمی خواهید ذرت را با ساقه فریز نموده و دوست دارید آن ها را دون کنید:
آب جوش را آماده نموده و این بار برای 2.5 دقیقه ذرت ها را در آب جوش بیندازید. البته چنانچه بخواهید ذرت ها پخته شوند، این مدت زمان را زیاد کنید.
سپس ذرت ها را از آب جوش درآورده و در آب یخ بیندازید. با استفاده از چاقو دانه های ذرت را از ساقه جدا کنید.
آنگاه دانه های ذرت را در ظرف در داری بریزید؛ همین طور می توانید ذرت ها را در کیسه ریخته، هوای اضافی آن را بگیرید و در فریزر قرار دهید.
برای نگهداری زمان بیشتر باید ذرت ها را فریز کنید
پوست بلال ها را بکنید. برای فریز کردن ذرت با ساقه ضروری است که حتماً پوست آن جدا گردد. چون در صورتی که پوست های ذرت یخ بزنند، خیلی سخت جدا می شوند.
ذرت یا بلال فریز شده را تا یکسال نیز می توان نگهداری کرد.
شیوه نگهداری از ذرت ها بدون جدا کردن از ساقه و به شکل بلالی
برای این که بتوانید ذرت ها را بدون جدا کردن از ساقه و به شکل بلالی، برای زمان طولانی نگهداری کنید:
پس از این که بلال ها را پوست کندید، هر کدام از آن ها را به مدت 7 تا 11 دقیقه در آب در حال جوش بگذارید.
آنگاه آن ها را از آب جوش درآورده و بلافاصله به مدت 20 ثانیه در آب یخ بیندازید. آب های اضافی ذرت را گرفته و آن را در کیسه پلاستیک فریزر یا ظرفی در دار قرار دهید و فریز کنید.
چنانچه از کیسه استفاده می کنید، هوای آن را به صورت کامل خالی نموده و کیسه را ببندید.
چنانچه تمایل دارید، می توانید ذرت ها را روی ساقه پخته و آنگاه فریز کنید. به این صورت دانه های ذرت را پس از این که از فریزر در می آورید تردتر خواهند بود.
منبع: بیتوته
منبع: فرادید