49 نکته راهنمای خرید گوشت چرخ نموده ، علت رنگ متفاوت انواع چرخ نموده

به گزارش مجله افتخار، موقع خرید گوشت چرخ نموده شما به چه نکاتی توجه می کنید؟ گوشت چرخ نموده یکی از پرکاربردترین مواد اولیه در آشپزی ست؛ از کوفته و کتلت گرفته تا لازانیا و همبرگر، همه به نوعی بهش وابسته اند. اما چیزی که خیلی ها بهش توجه نمی کنن، تفاوت های مهمی ست که بین انواع گوشت چرخ نموده وجود داره؛ چه از نظر طعم، چه بافت، چه اندازه چربی. انتخاب درست گوشت چرخ نموده می تونه کیفیت غذاتون رو چند برابر کنه، در حالی که یه انتخاب اشتباه ممکنه کل زحمتتون رو به باد بده. توی این مقاله از در ، قراره با هم راهنمای خرید گوشت چرخ نموده رو آنالیز کنیم و اینکه موقع خرید گوشت چرخ نموده باید به چه نکاتی دقت کنین و چطور می شه یه انتخاب حرفه ای داشت.

49 نکته راهنمای خرید گوشت چرخ نموده ، علت رنگ متفاوت انواع چرخ نموده

ترکیب انواع گوشت چرخ نموده

وقتی صحبت از گوشت چرخ نموده می شه، خیلی ها فکر می کنن فقط یه مدل گوشت چرخ نموده داریم و تفاوت خاصی بینشون نیست. اما واقعیت اینه که نوع گوشت پایه ای که برای چرخ کردن استفاده می شه، تأثیر زیادی روی طعم، بافت و حتی سلامت داره و درواقع استفاده میشه. انواع گوشت چرخ نموده شامل موارد زیر میشه:

1- گوشت گوساله چرخ نموده

این نوع گوشت معمولا کم چرب تره و بافت لطیف تری داره. برای کسایی که دنبال غذای سبک تر و سالم تر هستن، انتخاب مناسبیه. این گوشت چون چربی کمتری داره، موقع پخت کمتر روغن پس می ده و احتمالا خشک تر درمیاد، پس بهتره توی غذاهایی استفاده بشه که همراه با سس یا مواد مرطوب پخته می شن، مثل، یا خوراک های سبک. اگر رژیم دارین یا دنبال غذایی هستین که سنگین نباشه، گوشت گوساله گزینه خوبیه.

2- گوشت گوسفند چرخ نموده

گوشت چرخ کره گوسفندی یکی چرب تره و طعم قوی تری داره، برای همین توی غذاهایی که احتیاج به مزه دار بودن دارن، خیلی خوب جواب می ده. مثلا ، ، یا خوراک هایی که با پیاز و ادویه زیاد درست می شن، با گوشت گوسفند خوش طعم تر می شن. البته چون چربی بیشتری داره، موقع پخت روغن پس می ده و ممکنه غذا سنگین تر بشه، پس باید با دقت ازش استفاده کنین. اگر دنبال طعم اصیل و سنتی هستین، این نوع گوشت انتخاب محبوبیه.

3- گوشت چرخ نموده مخلوط (گوساله + گوسفند)

خیلی از آشپزهای حرفه ای ترجیح می دن از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند استفاده کنن، چون هم چربی مناسب و هم طعم متعادلی داره. این ترکیب باعث می شه غذا نه خیلی خشک باشه، نه خیلی چرب و بافتش هم بهتر فرم بگیره. برای غذاهایی مثل ، ، لازانیا یا حتی ، این مدل گوشت چرخ نموده عالیه. نسبت گوشت گوسفند به گوساله توی این ترکیب، معمولا 70 به 30 یا 60 به 40 هست، ولی می تونین بسته به ذائقه تون تنظیمش کنین.

4- گوشت مرغ چرخ نموده

اگر دنبال گزینه ای خیلی کم چرب و سبک هستین، گوشت مرغ چرخ نموده انتخاب خوبیه. این گوشت بافتش نرم تر و طعمش ملایم تره، برای همین توی غذاهای رژیمی یا کودک پسند کاربرد زیادی داره. البته چون چربی کمی داره، ممکنه موقع پخت خشک بشه یا وا بره، پس بهتره با مواد چسبنده مثل تخم مرغ یا آرد نخودچی ترکیب بشه. مرغ چرخ نموده برای تهیه ، ، کوفته رژیمی یا خوراک های سبک، خیلی کاربردیه.

راستی، شما می تونین انواع ، ، ،و … رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

راهنمای خرید گوشت چرخ نموده خوب

بر اساس راهنمای خرید گوشت چرخ نموده، در زمان خرید، باید به نکات ظاهری مختلفی دقت کنین که بتونین گوشت با کیفیت و مرغوبی رو تهیه کنین. در ادامه این نکات رو آنالیز می کنیم.

1- رنگ طبیعی و یکنواخت

اولین چیزی که در راهنمای خرید گوشت چرخ نموده باید بهش دقت کنین، رنگ گوشته. یه گوشت خوب باید رنگ طبیعی داشته باشه؛ نه خیلی تیره، نه خیلی روشن. مثلا گوشت گوساله باید قرمز روشن باشه، نه قهوه ای یا خاکستری. اگر رنگش غیر عادی بود یا لکه های تیره داشت، احتمال فساد یا نگهداری نامناسب وجود داره. یادتون باشه که رنگ یکنواخت نشونه تازگیه.

2- بوی تازه و بدون تندی گوشت

گوشت چرخ نموده خوب نباید بوی تند، ترش یا ناخوشایند بده. یه بوی ملایم و طبیعی قابل قبوله، ولی اگر بوش اذیت کننده بود یا حس کردین یه چیزی درست نیست، بهتره از خریدش صرف نظر کنین. بوی نامطبوع معمولا نشونه فساد یا نگهداری طولانی مدته.

3- بافت منسجم و بدون آب افتادگی

وقتی گوشت چرخ نموده رو نگاه می کنین، باید بافتش منسجم باشه و آب یا مایعی ازش جدا نشده باشه. بنا به راهنمای خرید گوشت چرخ نموده، گوشت هایی که آب انداختن یا حالت خمیری دارن، معمولا کیفیت پایینی دارن یا چند بار چرخ شدن. یه گوشت خوب باید حالت دانه دانه و نسبتا خشک داشته باشه، نه له شده یا چسبناک.

4- چرخ کردن تازه و یک مرحله ای

بهتره گوشت در حضور خودتون چرخ بشه یا حداقل مطمئن باشین که تازه چرخ شده. چرخ کردن چند باره گوشت، باعث له شدن بافت و از بین رفتن کیفیت اون می شه. بعلاوه، چرخ کردن تازه باعث حفظ طعم و بافت طبیعی گوشت می شه و احتمال آلودگی رو کمتر می کنه.

5- عدم وجود مواد افزودنی یا ناخالصی

بعضی فروشنده ها برای افزایش حجم یا کاهش هزینه، ممکنه به گوشت چرخ نموده مواد دیگه ای مثل سویا، چربی اضافه یا حتی گوشت های بی کیفیت اضافه کنن. یه گوشت خوب باید خالص باشه و فقط از گوشت سالم تهیه شده باشه. اگر دیدین بافت گوشت خیلی نرم یا بوی غیرعادیه، ممکنه ناخالصی داشته باشه.

6- درجه چرخ شدن مناسب

بر اساس راهنمای خرید گوشت چرخ نموده، گوشت چرخ نموده خوب نباید خیلی ریز یا خیلی درشت باشه. اگر بیش از حد ریز باشه، بافتش له می شه و موقع پخت فرم نمی گیره. اگر خیلی درشت باشه، ممکنه توی غذا حس دونه دونه بده و یکنواختی مزه رو از بین ببره. علاوه بر این، درجه چرخ شدن باید متناسب با نوع غذا انتخاب بشه، مثلا برای همبرگر یا کتلت، چرخ شدن میانه برترین گزینه ست.

7- نسبت چربی متعادل

وجود کمی چربی در گوشت چرخ نموده لازمه تا غذا خشک نشه و طعم دار باشه، ولی چربی زیاد باعث سنگینی و پس دادن روغن می شه. یه گوشت خوب معمولا بین 15 تا 20 درصد چربی داره. اگر گوشت خیلی خشک باشه، ممکنه موقع پخت وا بره و اگر خیلی چرب باشه، غذا روغنی و سنگین می شه. پس تعادل چربی خیلی مهمه.

8- عدم وجود رگه های سفید یا غضروف

بنا بر اصول راهنمای خرید گوشت چرخ نموده، گوشت چرخ نموده باکیفیت نباید دارای رگه های سفید، غضروف یا تکه های استخوان باشه. این موارد نه تنها بافت غذا رو خراب می کنن، بلکه نشونه ای از بی دقتی یا استفاده از گوشت بی کیفیت هستن. موقع خرید، با دقت نگاه کنین که گوشت چرخ نموده یکنواخت و بدون ناخالصی باشه.

9- شفافیت در منبع گوشت

یه ویژگی مهم که خیلی ها ازش غافل می شن، اطلاع از منبع گوشت چرخ نموده ست. فروشنده های معتبر معمولا مشخص می کنن که گوشت چرخ نموده از کدوم قسمت بدن حیوان تهیه شده، مثلا ران، سردست یا گردن. بد نیست بدونین گوشت ران معمولا لطیف تره، در حالی که گوشت گردن چرب تره. این اطلاعات بهتون یاری می کنه انتخاب دقیق تری داشته باشین.

10- بسته بندی مناسب (در صورت خرید آماده)

اگر گوشت چرخ نموده بسته بندی شده می خرین، به نوع بسته بندی دقت کنین. بسته باید کاملا پلمپ باشه، تاریخ فراوری و انقضا داشته باشه و هیچ نشانه ای از پارگی یا نشت نداشته باشه. بعلاوه، رنگ گوشت داخل بسته نباید تغییر نموده باشه یا قطرات آب درون بسته دیده بشه؛ این ها نشونه نگهداری نامناسبه.

11- واکنش گوشت چرخ نموده به لمس

اگه امکانش هست که گوشت رو لمس کنین (مثلا با دستکش)، چون گوشت چرخ نموده باید حالت ارتجاعی داشته باشه، یعنی وقتی فشارش می دین، به حالت اولیه برگرده. گوشت هایی که حالت خمیری دارن یا به دست می چسبن، معمولا کیفیت پایینی دارن یا مدت زیادی از چرخ شدنشون گذشته.

12- توجه به دمای گوشت هنگام خرید

گوشت چرخ نموده باید در دمای یخچال (حدود 0 تا 4 درجه سانتی گراد) نگهداری بشه. اگر دیدین گوشت در فضای آزاد یا روی سینی بدون یخچال قرار گرفته، احتمال فساد یا رشد باکتری وجود داره. حتی نگه داشتن گوشت چرخ نموده در حد چند ساعت در دمای محیط هم می تونه کیفیت گوشت رو به شدت پایین بیاره.

13- تاریخ چرخ کردن یا فراوری

در فروشگاه های معتبر، تاریخ چرخ کردن گوشت روی بسته درج می شه. اگر گوشت تازه چرخ نشده باشه، طعم و بافتش تغییر می کنه. گوشت چرخ نموده به علت سطح تماس زیاد با هوا، سریع تر از گوشت تکه ای فاسد می شه، پس حتما به تازگی اش دقت کنین.

14- سوال از فروشنده درباره ترکیب گوشت

اگر گوشت ترکیبی می خرین، از فروشنده بپرسین نسبت گوساله به گوسفند چقدره. بعضی ها فقط نام ترکیبی رو می گن ولی در واقع بیشترش گوسفنده یا بالعکس. نسبت چربی و طعم گوشت چرخ نموده به این ترکیب بستگی داره، پس بهتره دقیق بدونین چی دارین می خرین. اگه فروشنده نمی گه گوشت از چه نوعیه یا نسبت ترکیبش چقدره، یا از جواب دادن طفره می ره، بهتره از خرید صرف نظر کنین. فروشنده معتبر باید با شفافیت شرح بده که گوشت چرخ نموده از کجا و چطور تهیه شده.

15- توجه به قیمت منطقی گوشت چرخ نموده

بنا به راهنمای خرید گوشت چرخ نموده، اگه قیمت گوشت چرخ نموده خیلی ارزون تر از قیمت معمول باشه، باید شک کنین. چون ممکنه توی اون، از گوشت بی کیفیت، چربی زیاد یا مواد افزودنی استفاده شده باشه. همواره قیمت پایین نشونه معامله خوب نیست.

16- انتخاب نوع گوشت بر اساس نوع غذا

برای غذاهایی که احتیاج به فرم دهی دارن (مثل همبرگر یا کتلت)، گوشت با کمی چربی بهتره چون یاری می کنه غذا وا نره. برای خوراک های آب دار یا سسی، گوشت کم چرب تر مناسب تره. پس نوع غذا مشخص کننده نوع گوشت هم هست.

17- پرهیز از خرید گوشت چرخ نموده رنگ زده یا طعم دارشده

بعضی فروشگاه ها گوشت چرخ نموده رو با ادویه یا رنگ خوراکی مخلوط می کنن تا ظاهر مجذوب کننده تری داشته باشه. این کار ممکنه کیفیت پایین گوشت رو پنهان کنه. همواره گوشت ساده و بدون افزودنی بخرین.

18- توجه به حجم خرید و نحوه نگهداری در خانه

اگه اندازه زیادی گوشت می خرین، حتما اون رو در بسته های کوچک فریز کنین تا موقع مصرف راحت تر باشه و کیفیتش حفظ بشه. گوشت چرخ نموده نباید چندبار یخ زده و آب شده بشه چون بافتش خراب می شه.

19- خرید از فروشگاه های معتبر یا قصابی های قابل اعتماد

مهم ترین نکته در راهنمای خرید گوشت چرخ نموده اینه که گوشت رو از جایی بخرین که بهش اعتماد دارین. محیط تمیز، کارکنان با لباس مناسب، دستگاه چرخ گوشت تمیز و پاسخ گویی دقیق فروشنده، همه نشونه هایی از اعتبار فروشگاه هستن. حتی برترین گوشت هم اگه در شرایط غیر بهداشتی چرخ بشه، کیفیتش از بین می ره.

بیشتر بخوانید:

دلایل رنگ متفاوت گوشت های چرخ نموده

خیلی از خریدارها با تماشا رنگ های مختلف گوشت چرخ نموده دچار تردید می شن و نمی دونن کدوم رنگ، نشونه تازگیه و کدوم ممکنه خطرناک باشه. در ادامه، دلایل علمی و عملی تفاوت رنگ گوشت چرخ نموده رو براتون شرح می دیم.

1- نوع گوشت پایه

اولین و مهم ترین عامل در تفاوت رنگ گوشت چرخ نموده، نوع گوشتیه که برای چرخ کردن استفاده شده. مثلا گوشت گوساله معمولا رنگ قرمز روشن و شفاف داره، در حالی که گوشت گوسفند به خاطر چربی بیشتر و نوع بافتش، کمی تیره تر و مایل به قرمز تیره ست. گوشت مرغ هم که کاملا متفاوت و به رنگ صورتیه که بعد از چرخ شدن ممکنه کمی روشن تر یا حتی مایل به سفید بشه.

اگر گوشت، مخلوط باشه (مثلا گوساله و گوسفند)، رنگش هم ترکیبی درمیاد و ممکنه نه خیلی روشن باشه، نه خیلی تیره. پس تفاوت رنگ، تا حد زیادی به نوع گوشت بستگی داره و تا وقتی بافت و بوش سالم باشه، جای نگرانی نیست.

2- اندازه تماس گوشت چرخ نموده با هوا (اکسیداسیون)

وقتی گوشت چرخ می شه، سطح تماسش با هوا خیلی بیشتر از گوشت تکه ای می شه. این تماس باعث واکنش شیمیایی با اکسیژن می شه که بهش اکسیداسیون می گن. لایه بیرونی گوشت که بیشتر در معرض هوا بوده، معمولا رنگ قرمز روشن تری داره. اما لایه های زیرین که اکسیژن بهشون نرسیده، ممکنه خاکستری یا قهوه ای باشن. این تفاوت رنگ کاملا طبیعیه و تا وقتی گوشت بوی بد یا بافت غیرعادی نداشته باشه، نشونه فساد نیست. خیلی وقت ها مردم با تماشا رنگ خاکستری داخل گوشت نگران می شن، ولی این فقط نتیجه تماس کمتر با هواست.

3- مدت زمان نگهداری گوشت چرخ نموده

هر چقدر از زمان چرخ کردن گوشت بگذره، رنگش بیشتر تغییر می کنه. گوشت تازه معمولا رنگ یکنواخت و طبیعی داره، ولی اگر چند ساعت یا چند روز توی یخچال بمونه، ممکنه رنگش تیره تر بشه یا لکه های قهوه ای و خاکستری پیدا کنه.

در مواردی که نگهداری خیلی طولانی بوده یا دمای یخچال مناسب نبوده، حتی ممکنه رنگ گوشت به سبز مایل به خاکستری تغییر کنه. این تغییر رنگ، به خصوص اگر با بوی ترش یا بافت خمیری همراه باشه، نشونه فساد یا رشد باکتریه و نباید مصرف بشه.

4- اندازه چربی و ترکیب بافت های گوشت

چربی موجود در گوشت روی رنگ گوشت چرخ نموده تأثیر می ذاره. گوشت هایی که چربی بیشتری دارن، معمولا رنگ روشن تری دارن و حالت براق تری پیدا می کنن. در مقابل، گوشت کم چرب یا ترکیب شده با بافت های عضلانی، رنگ تیره تری داره و مات تر به نظر می رسه. گاهی وجود رگه های چربی یا بافت های سفید باعث می شه رنگ گوشت یکنواخت نباشه. این ناهمگونی تا وقتی طبیعی باشه و نشونه فساد نباشه، مسئله ای نداره. حتی بعضی آشپزها ترجیح می دن گوشت کمی چرب تر باشه تا غذا خشک نشه.

5- افزودنی های غیرمجاز یا ادویه زنی

متأسفانه بعضی فروشنده ها برای اینکه گوشت ظاهر مجذوب کننده تری داشته باشه، از رنگ خوراکی یا ادویه استفاده می کنن. این کار ممکنه باعث بشه گوشت خیلی قرمز، نارنجی یا حتی براق به نظر برسه. در حالی که رنگ طبیعی گوشت هیچ وقت اون قدر براق یا مصنوعی نیست.

اگر دیدین رنگ گوشت غیرعادیه یا حس کردین بوی ادویه می ده، حتما درباره ترکیبش سؤال کنین. گوشت چرخ نموده خوب باید ساده، طبیعی و بدون هیچ گونه افزودنی باشه، مگر اینکه خودتون بخواین بعدا طعم دارش کنین.

بیشتر بخوانید:

چند آزمایش ساده در خانه برای تشخیص کیفیت گوشت چرخ نموده

برای اینکه بتونین گوشت مرغوب و باکیفیت رو از گوشت بی کیفیت و مونده، تشخیص بدین، چند آزمایش ساده و قابل اجرا در خانه می تونین انجام بدین. بعضی از این آزمایش ها شامل موارد زیر میشن:

1- تست حرارتی گوشت چرخ نموده بدون روغن

یه تکه کوچیک از گوشت چرخ نموده رو بردارین و توی یه ماهیتابه کاملا خشک و داغ بذارین، بدون روغن، بدون پیاز، بدون هیچ چیز. اگر گوشت آغاز کرد به پس دادن اندازه زیادی آب یا روغن، احتمالا چربی اضافه یا مواد افزودنی مثل سویا داره. گوشت خالص معمولا کم آب و کم روغنه و موقع پخت، به جای جوشیدن، آغاز به سرخ شدن می کنه.

2- تست چسبندگی گوشت چرخ نموده با دست

با دست تمیز یا دستکش، یه اندازه از گوشت رو بردارین و فشار بدین. گوشت باکیفیت باید حالت ارتجاعی داشته باشه و به راحتی فرم بگیره، بدون اینکه خیلی به دست بچسبه. اگر حس کردین گوشت حالت خمیری داره یا بیش از حد چسبناکه، ممکنه چند بار چرخ یا مواد دیگه ای بهش اضافه شده باشه. گوشت خالص باید حالت دانه دانه داشته باشه و موقع لمس، فرم پذیر باشه.

3- تست بوی گوشت چرخ نموده بعد از گرم شدن

یه اندازه گوشت رو توی ظرف بذارین و کمی گرمش کنین، نه تا حد پخت کامل، فقط در حدی که بوش آزاد بشه. اگر بوی ترش، تند یا غیر طبیعی حس کردین، احتمال فساد یا نگهداری طولانی مدت وجود داره.

گوشت تازه بوی ملایم و طبیعی داره، نه بوی زننده یا آزاردهنده. علاوه بر این گوشت چرخ نموده نباید بوی ادویه بده مگر اینکه خودتون طعم دارش نموده باشین. بوی ترش، تند یا حتی بوی سویا می تونه نشونه ناخالصی یا فساد گوشت چرخ نموده باشه. بنابراین همواره از حس بویایی تون یاری بگیرین.

4- تست فرم گیری گوشت چرخ نموده

یه کوفته یا کتلت کوچیک با گوشت چرخ نموده، بدون اضافه کردن تخم مرغ یا آرد درست کنین. اگر گوشت موقع پخت وا رفت یا شکلش رو از دست داد، احتمالا چربی یا رطوبتش خیلی کمه یا بافتش بیش از حد له شده. گوشت خوب باید بتونه بدون یاری اضافی، فرم خودشو حفظ کنه.

5- تست رنگ گوشت چرخ نموده بعد از پخت

گوشت چرخ نموده باکیفیت بعد از پخت، رنگ طبیعی و یکنواختی پیدا می کنه. اگر دیدین بعضی قسمت ها تیره یا خاکستری شدن، یا رنگش غیرعادیه، ممکنه گوشت، کهنه یا ترکیب شده باشه.

رنگ نهایی گوشت چرخ نموده باید با نوع گوشت هماهنگ باشه،مثلا گوشت گوساله پخته شده باید قهوه ای روشن باشه، نه خاکستری یا سیاه. اگه گوشت چرخ نموده خیلی قرمز، نارنجی یا براقه، ممکنه رنگ خوراکی یا ادویه بهش اضافه شده باشه. رنگ طبیعی گوشت باید مات، یکنواخت و متناسب با نوع گوشت باشه، نه چشم زننده یا مصنوعی.

گوشت چرخ نموده کارخانه ای بهتره یا قصابی؟

انتخاب بین گوشت چرخ نموده کارخانه ای و چرخ شده در محل، یکی از دغدغه های رایج خریدارهاست؛ چه در خانه آشپزی کنین، چه حرفه ای باشین. در ادامه، مزایا و معایب این دو گوشت چرخ نموده رو آنالیز می کنیم:

گوشت چرخ نموده کارخانه ای

این نوع گوشت معمولا در شرایط کنترل شده و بهداشتی چرخ می شه، بسته بندی می شه و با تاریخ فراوری و انقضا به بازار عرضه می شه. مزیت اصلی گوشت چرخ نموده کارخونه ای اینه که سریع و آماده ست و برای کسایی که وقت یا امکان چرخ کردن در محل ندارن، گزینه راحتیه.

بعلاوه، در کارخانه ها معمولا نسبت چربی و ترکیب گوشت دقیق تر کنترل می شه. اما از اون طرف، شما نمی دونین دقیقا چه نوع گوشتی استفاده شده و ممکنه مواد نگهدارنده یا افزودنی هایی برای افزایش ماندگاری بهش اضافه شده باشه. هر چند بعضی برندها کیفیت بالایی دارن، ولی باید حتما از فروشگاه معتبر و برند قابل اعتماد خرید کنین.

گوشت چرخ شده در محل

وقتی گوشت جلوی چشم خودتون چرخ می شه، خیالتون راحت تره که ترکیبش خالصه و از گوشت تازه استفاده شده یا شما می تونین نوع گوشت رو انتخاب کنین، مثلا فقط ران گوساله یا ترکیب دلخواه گوسفند و گوساله. این روش برای غذاهایی که به طعم و بافت حساس هستن، مثل همبرگر یا کوفته، خیلی بهتر جواب می ده. البته باید مطمئن باشین که فروشنده از دستگاه تمیز استفاده می کنه و محیط بهداشتیه. یه نکته مهم دیگه اینه که گوشت تازه چرخ شده سریع تر فاسد می شه، پس باید همون روز مصرف یا فریز بشه.

در نتیجه اگه وقت دارین و فروشنده قابل اعتماد می شناسین، چرخ کردن در محل انتخاب بهتریه چون کنترل بیشتری روی کیفیت دارین. ولی اگه دنبال راحتی و سرعت هستین، گوشت کارخانه ای از برند معتبر هم می تونه گزینه قابل قبولی باشه؛ به شرطی که به تاریخ، بسته بندی و ظاهرش دقت کنین.

نگهداری صحیح گوشت چرخ نموده

حتی اگر اصول راهنمای خرید گوشت چرخ نموده رو رعایت نموده و گوشت خوبی خریده باشین، اما در نگهداری اون کوتاهی کنین، گوشت کیفیت و مرغوبیت خودش رو تا حدی از دست میده. پس بعد از خرید گوشت چرخ نموده، اصول نگهداری اون رو رعایت کنین.

در یخچال: اگر قصد دارین گوشت چرخ نموده رو همون روز مصرف کنین، گوشت رو در ظرف درب دار یا بسته بندی اصلی اش، در قسمت سرد یخچال (زیر 4 درجه) نگه دارین. این گوشت حداکثر تا 24 ساعت قابل استفاده ست.

در فریزر: برای نگهداری طولانی تر، گوشت رو در بسته های کوچک و صاف فریز کنین تا موقع مصرف راحت تر باشه. تاریخ فریز رو روی بسته بنویسین چون گوشت چرخ نموده تا 3 ماه قابل نگهداریه، ولی هر چه زودتر مصرف بشه، کیفیتش بهتر می مونه.

یخ زدایی: گوشت رو شب قبل از مصرف، از فریزر دربیارین و توی یخچال بذارین تا به صورت تدریجی یخ زدایی بشه. علاوه بر این، از آب گرم یا دمای محیط استفاده نکنین چون باعث رشد باکتری می شه.

عدم فریز مجدد: گوشت چرخ نموده ای که یک بار یخ زدایی شده، نباید دوباره فریز بشه، چون این کار بافت و طعم گوشت رو خراب می کنه و خطر آلودگی رو بالا می بره.

سوالات متداول درباره راهنمای خرید گوشت چرخ نموده

1- گوشت چرخ نموده رو چند روز می تونیم توی یخچال نگه داریم؟

حداکثر 24 تا 48 ساعت. بعد از اون، احتمال فساد بالا می ره. اگه نمی خواین همون روز مصرف کنین، بهتره گوشت چرخ نموده رو فریز کنین.

2- چطور بفهمیم گوشت چرخ نموده تازه ست؟

رنگ طبیعی، بوی ملایم، بافت منسجم و عدم آب افتادگی از نشونه های تازگی گوشت چرخ نموده ست. گوشت تازه نباید بوی ترش یا ظاهر خمیری داشته باشه.

3- گوشت چرخ نموده پرچرب بهتره یا کم چرب؟

بستگی به نوع غذایی که می خواین باهاش درست کنین، داره. برای غذاهایی که احتیاج به فرم دهی دارن، کمی چربی یاری می کنه. اما برای غذاهای رژیمی، گوشت کم چرب مناسب تره.

4- گوشت چرخ نموده بسته بندی شده قابل اعتماده؟

اگه از برند معتبر و فروشگاه مطمئن باشه، بله. فقط حتما به تاریخ فراوری، بسته بندی سالم و رنگ گوشت دقت کنین.

5- آیا می شه گوشت چرخ نموده رو دوباره فریز کرد؟

نه. گوشت یخ زدایی شده نباید دوباره فریز بشه چون بافتش خراب می شه و خطر آلودگی بالا می ره.

6- تفاوت رنگ گوشت چرخ نموده نشونه چیه؟

ممکنه به خاطر نوع گوشت، اندازه چربی، تماس با هوا یا مدت نگهداری باشه. رنگ خاکستری داخل گوشت همواره نشونه فساد نیست، ولی باید با بو و بافت آنالیز بشه.

7- چرخ کردن گوشت در محل بهتره یا خرید آماده؟

اگه فروشنده قابل اعتماد باشه، چرخ کردن در محل انتخاب بهتریه چون کنترل بیشتری دارین. ولی گوشت آماده از برند معتبر هم قابل قبوله، البته به شرط رعایت نکات بهداشتی.

8- از کجا بفهمیم گوشت ناخالصه یا مواد دیگه داره؟

با تست حرارتی بدون روغن، می تونین خلوص گوشت چرخ نموده رو بفهمین. اگه گوشت چرخ نموده اندازه زیادی آب یا روغن پس بده، احتمالا ناخالصه یا چربی اضافه داره.

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 مرداد 1404 بروزرسانی: 25 مرداد 1404 گردآورنده: persianproud.ir شناسه مطلب: 2398

به "49 نکته راهنمای خرید گوشت چرخ نموده ، علت رنگ متفاوت انواع چرخ نموده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "49 نکته راهنمای خرید گوشت چرخ نموده ، علت رنگ متفاوت انواع چرخ نموده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید