طرز تهیه ناسی گورنگ؛ پلوی سرخ شده خوشمزه از اندونزی
به گزارش مجله افتخار، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه غذای ملی ناسی گورنگ، به اندونزی در جنوب شرق آسیا سفر خواهیم کرد.
امروز در خبرنگاران قرار است به اندونزی سفر کنیم و غذای ملی شیرین، پرادویه و وسوسه کننده ناسی گورنگ (nasi goreng) را بپزیم و طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم.
ناسی گورنگ چیست؟
ناسی گورنگ در زبان اندونزیایی و مالایایی به معنای برنج سرخ شده است و به برنج سرخ شده یا نیمه پخته ای گفته می گردد که معمولا از برنج تفت داده شده در روغن یا مارگارین به همراه کچاپ مانیس (نوعی سس سویای شیرین)، موسیر، تمبر هندی، فلفل تند و در کنار تخم مرغ، گوشت مرغ و میگو و گاهی ماهی نمک سود تشکیل می گردد. این غذا در مالزی، هلند و سنگاپور نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است.
ناسی گورنگ، یک صبحانه سنتی اندونزیایی است که برای استفاده از برنج به جای مانده از غذاهای روز قبل به وجود آمد. طعم این غذا با خمیر میگو و سویا سس شیرین بسیار اشتهاآور و وسوسه کننده است و به سادگی طبخ می گردد.
مواد لازم
برای 2 نفر
- 2 قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی یا نباتی
- 1 قاشق چای خوری خمیر میگو یا 2 قاشق غذاخوری سس ماهی
- 1 عدد پیاز میانه طلایی پوست کنده و به صورت خلالی نازک خردشده
- 2 عدد حبه سیر پوست کنده و ریز خردشده
- 1 قاشق چای خوری فلفل قرمز تند ریز خردشده
- 4 پیمانه برنج سرد پخته شده دانه بلند
- 1 قاشق غذاخوری سویا سس شیرین
- 2 عدد تخم مرغ
- 2 عدد پیازچه کاملا خردشده
- نمک به اندازه لازم
- نصف یک خیار خردشده برای سرو
- کراکر میگو برای سرو (به صورت آماده قابل خرید است و می توانید خودتان هم آن را درست کنید)
مواد لازم برای کراکر میگو
- 250 گرم میگوی ریز
- 2 قاشق غذاخوری آب لیمو
- 2 قاشق غذاخوری سرکه سفید
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
- 2 قاشق غذاخوری جعفری ساطوری
- 16 عدد بیسکوئیت کراکر
- 4 ورقه پنیر موتزارلا ورقه ای
دستور پخت کراکر میگو
1. اندازه 1 لیتر آب را به همراه 2 قاشق غذاخوری نمک و 2 قاشق غذاخوری سرکه سفید به جوش آورده و میگو را 4 تا 5 دقیقه در آن بجوشانید، سپس آن را آبکش کنید.
2. 16 عدد از میگوها را نگه داشته و بقیه را نگینی خرد کنید. میگوی خردشده را با آب لیمو، جعفری و نمک و فلفل مخلوط کنید.
3. مایه میگو را به 16 قسمت تقسیم نموده و هر قسمت را روی بیسکوئیت ها پخش کنید. پنیرها را از قطر 4 قسمت کنید تا هر تکه به شکل مثلث درآید. هر تکه را روی یکی از بیسکویت ها قرار داده و یکی از میگوهای درسته را روی آن قرار دهید.
4. کراکرها را حدود 3 دقیقه گریل کنید تا پنیر آب گردد.
دستور پخت
1. یک قاشق غذاخوری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی شعله کم گاز قرار دهید. سس ماهی را به آن اضافه کنید و کمی بپزید تا بوی آن دربیاید.
2. پیاز و سیر را اضافه کنید و تا زمانی که به رنگ قهوه ای طلایی دربیایند، آن ها را هم بزنید و سرخ کنید.
3. ابتدا فلفل خردشده و سپس برنج را به آن اضافه کنید. روی حرارت میانه، این ترکیب را هم بزنید تا برنج گرم گردد و همه مواد باهم به خوبی ترکیب شوند. اگر احساس کردید برنج برای گرم شدن به آب احتیاج دارد، کمی آب اضافه کنید.
4. سویا سس را اضافه کنید و آن را هم بزنید تا کاملا پخش گردد. کمی نمک به آن اضافه کنید.
5. بقیه روغن را در یک ماهیتابه دیگر بریزید و تخم مرغ ها را سرخ کنید.
6. برنج را در کاسه های سرو بریزید و روی آن را با پیازچه، یک تخم مرغ سرخ شده و چند تکه خیار تزیین نموده و آن را با کراکر میگو سرو کنید.
ویدیو
سفر به اندونزی با طعم ناسی گورنگ
ناسی گورنگ را می توان در سراسر اندونزی در چرخ دستی های سرو غذای خیابانی، در وارونگ (warung) یا دکه های غذای خیابانی و در منوی برترین رستوران ها و بعلاوه بر سر میز تمام خانواده ها پیدا کرد.
یک ناسی گورنگ ویژه سفارش دهید که با تخم مرغ سرخ شده سرو می گردد. حواستان به نسخه پداس (pedas) این غذا باشد، زیرا سفارش دادن آن مانند بازی کردن با آتش است. این نسخه از ناسی گورنگ با فلفل تازه چیلی تند و آتشین پخته می گردد و اشک را از چشمانتان جاری خواهد نمود.
ناسی گورنگ در نسخه های متفاوتی سرو می گردد. ناسی گورنگ آیام (Nasi goreng ayam)، متشکل از مرغ سرخ شده تند است و ناسی گورنگ ایکان بیلیس (nasi goreng ikan bilis)، غذایی محبوب در جزیره فلورس، قلمرو اژدهای کومودو به شمار می آید و از ماهی های انچووی کوچک خشک شده تشکیل می گردد.
ناسی گورنگ گیلا (Nasi goreng gila) یا برنج سرخ شده دیوانه را به ندرت می توان در خارج از استان جاکارتا پیدا کرد. این نسخه از سوسیس، تخم مرغ هم زده، کوفته قلقلی گوشت، سنگدان مرغ، گوشت گوساله دودی و هر چیز دیگری که سرآشپز دوست داشته باشد، تشکیل می گردد. این تنوع، ناسی گورنگ را به غذایی منحصربه فرد تبدیل نموده است که با هر موادی قابل طبخ است.
در بخش نظرات این مقاله، از تجربه های خود در مورد هریک از غذاهای اندونزیایی برای ما و دیگر خوانندگان خبرنگاران بنویسید یا اگر تا به امروز پیروز شده اید هریک از غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه 50 غذای خوشمزه جهان را طبخ کنید، از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / lonelyplanet