اگر ادویه غذا زیاد شد چه کنیم ، 33 راه حل فوری برطرف ادویه زیاد غذا
به گزارش مجله افتخار، اضافه کردن ادویه بیش از میزان به غذا طعم اصلی غذا را تحت تاثیر قرار می دهد. پس اگر ادویه غذا زیاد شد چه کنیم؟ ادویه ها به عنوان چاشنی و طعم دهنده غذاها باعث ایجاد عطر و طعم متفاوت در غذا می شوند و آن را خوشمزه می نمایند. اما اگر بیش از میزان به غذا ادویه اضافه کردیم چطور اثر نامطبوع آن را از بین ببریم؟ در چنین شرایطی نگران نباشید، ترفندهایی برای برطرف ادویه زیاد در غذا وجود دارد که ما در این مقاله از در به شما آموزش می دهیم.
اگر ادویه غذا زیاد شد چکار کنم؟
بسیار پیش می آید که در حین آشپزی اندازه ادویه اضافه شده به غذا بیش از اندازه تند، شور، ترش یا تلخ می گردد. در این شرایط باید در پی راه چارهی برای حفظ طعم واقعی غذا و از بین بردن مزه ادویه اضافی بود. ترفندهای زیر به رفع طعم بد غذا که ناشی از استفاده زیاد از ادویه است یاری می نماید.
زردچوبه غذا زیاد شده، چکار کنیم؟
زردچوبه () به عنوان یکی از اصلی ترین ادویه های مورد استفاده در تهیه غذاهای مختلف ایرانی و فرنگی است، طعم زیادی ندارد و بیشتر موجب رنگ دادن به غذا می گردد. اما استفاده بیش از حد از این ادویه باعث تلخ شدن طعم غذا می گردد. برای گرفتن تلخی زردچوبه در غذا از راه چارههای زیر استفاده و آن را رفع کنید.
از مایعاتی مثل آب برای رقیق شدن زردچوبه بهره ببرید
اگر زردچوبه را در غذاهایی مایع مثل و و به کار بردید و ادویه غذا زیاد شد، با افزودن اندازهی آب به غذا باعث رقیق شدن آن می شوید و به این ترتیب طعم زیاد زردچوبه را متعادل خواهید کرد.
اگر از زردچوبه در تهیه غذاهایی مثل بیش از اندازه استفاده کردید کافی است اندازه کمی آب اضافه کنید و زردچوبه ها را با دست به تکه های مرغ به خوبی ماساژ دهید. این کار باعث می گردد زردچوبه به کار رفته در غذا کم گردد.
از شیر نارگیل برای رقیق شدن زردچوبه بهره ببرید
زردچوبه به عنوان یک ادویه بیشتر در غذاهای آسیایی استفاده می گردد. شیر نارگیل ماده غذایی است که بیشتر در آسیای جنوبی از آن استفاده می گردد. شیر نارگیل یکی از مواد غذایی است که به خوبی طعم زیاد و تلخ زردچوبه در غذا را از بین می برد. اگر به شیر نارگیل دسترسی دارید می توانید به جای آب از آن برای رقیق کردن غذا و متعادل کردن طعم زردچوبه در غذا بهره ببرید.
برای تهیه انواع از جمله شیر نارگیل به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
یک ماده خوراکی اسیدی بهره ببرید تا طعم زردچوبه ملایم گردد
افزودن یک ماده خوراکی اسیدی به غذا یکی از روش هایی است که اگر ادویه غذا زیاد شد می توانیم از آن استفاده کنیم. استفاده از یک ماده خوراکی اسیدی به ویژه زمانی که طعم زردچوبه در غذا غالب می گردد می تواند بسیار یاری کند.
اگر زردچوبه غذا بیش از اندازه مورد احتیاج به غذا اضافه شد شما می توانید از اندازهی پودر انبه یا اندازه کمی سس گوجه فرنگی بهره ببرید. افزایش خاصیت اسیدی در غذا موجب گرفتن تلخی زردچوبه می گردد.
یک ماده شیرین به غذا اضافه کنید
از آنجایی که زیاد بودن زردچوبه در غذا موجب تلخی می گردد استفاده از یک ماده خوراکی شیرین می تواند یاری کند. در حالت کلی نیز برای جواب سوال اگر ادویه غذا زیاد شد چه کنیم؟ استفاده از یک ماده خوراکی شیرین می تواند یاری نماینده باشد. برای مثال افزودن یک حبه قند یا کمی شکر به غذا می تواند به رفع زیادی طعم زردچوبه در غذا یاری کند.
یادتان باشد قند را به طور مستقیم در غذا نریزید. یک حبه قند را درون قاشق قرار دهید و آن را داخل قابلمه غذا بچرخانید و به گونه ای قرار دهید تا قند آب نگردد. با این ترفند ادویه زیاد در غذا جذب حبه قند می گردد.
و را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
اگر غذا تلخ شد چه کار کنیم؟
گاهی ممکن است به علت استفاده از ادویه ها و چاشنی های مختلف طعم غذا به تلخی بزند. اگر تلخی و ادویه غذا زیاد شد چیکار کنیم؟ روش های زیر به رفع تلخی غذا در اثر ادویه زیادی یاری خواهد نمود.
مواد غذایی دارای چربی اضافه کنید
اگر غذایی که تهیه کردید تلخ شده بهتر است از مواد غذایی که دارای چربی هستند بهره ببرید. استفاده از سس های مختلف چرب، پنیر پرچرب، روغن زیتون و … باعث از بین رفتن طعم تلخ ناشی از ادویه زیاد در غذا می گردد.
، و انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
نمک اضافه کنید
افزودن نمک به شرط آنکه غذا بیش از اندازه شور نگردد یکی از راه هایی است که اگر ادویه غذا زیاد شد می توانید به کار ببرید. از نمک می توانید برای پوشش طعم تلخ غذا بهره ببرید.
را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
جوش شیرین بهره ببرید
اگر غذای شما تلخ شد، کافی است کمی جوش شیرین به غذا اضافه و با آن مخلوط کنید. جوش شیرین به خوبی می تواند به رفع تلخی غذا یاری کند.
می توانید را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
از آبلیمو یا سرکه بهره ببرید
اگر ادویه غذا زیاد شد و موجب تلخی غذا شد از اندازهی ماده اسیدی مانند آبلیمو یا سرکه بهره ببرید. یک قاشق آبلیموی تازه یا یک قاشق سرکه باعث می گردد طعم تلخی غذا تعدیل گردد. در استفاده از این راه چاره اگر اندازه آبلیمو یا سرکه ای که استفاده کردید زیاد شد به غذا اندازهی جوش شیرین اضافه کنید.
و را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
ادویه تند به غذا اضافه کنید
استفاده از ادویه های تند مانند پودر فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر پاپریکا و پودر چیلی باعث می گردد تا طعم ادویه های دیگر که موجب تلخی غذا شده اند از بین برود.
و را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
از زعفران و شکر بهره ببرید
اگر به علت استفاده زیاد از ادویه، غذایی که تهیه کردید تلخ شده، اندازهی زعفران دم کنید و کمی شکر به آن اضافه کنید. ترکیب زعفران دم نموده و شکر را به غذا اضافه کنید و با این کار تلخی آن را رفع کنید.
را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
با غذای شور چه کار کنیم؟
اگر ادویه غذا زیاد شد چه کار کنیم؟ معمولا یکی از ادویه هایی که اندازه آن در تهیه غذا از اندازه مناسبش بیشتر می گردد نمک است. استفاده زیاد از نمک، موجب شوری غذا می گردد و گاهی اندازه شوری آنقدر زیاد می گردد که عملا از غذا نمی توان استفاده کرد. با استفاده از چند راه چاره ساده می توان اندازه شوری غذا را کم کرد.
از قند بهره ببرید
استفاده از قند موجب می گردد تا طعم شوری غذا تعدیل گردد. اندازه استفاده از قند به اندازه شوری غذا بستگی دارد.
از سیب زمینی برای رفع شوری غذا بهره ببرید
یکی از آسان ترین و متداول ترین روش ها برای رفع شوری غذا استفاده از سیب زمینی است. سیب زمینی نمک غذا را به خود جذب می نماید و با این ترفند مانع از شور شدن غذا می گردد. کافی است یک عدد سیب زمینی را به داخل غذا بیندازید و بعد از نیم ساعت آن را خارج کنید.
از سیب سرخ و آناناس بهره ببرید
اگر ادویه غذا زیاد و غذا شور شد می توانید از چند تکه آناناس یا سیب سرخ بهره ببرید. آناناس و سیب سرخ مانند سیب زمینی نمک را به خود جذب می نمایند و به ویژه برای مواد غذایی مثل گوشت یا سبزی که شور شده بسیار مناسب است. تکه های آناناس و سیب سرخ را به غذای شور شده اضافه کنید و بعد از نیم ساعت بیرون بیاورید.
آب غذا را عوض کنید
گاهی ممکن است غذاهای آبکی شما به علت استفاده بیش از اندازه از نمک شور شده باشد. در این شرایط یکی از برترین راه چاره ها عوض کردن آب غذا است. آب غذا را دور بریزید و مجددا به آن آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا غذا دوباره بپزد و جا بیفتد. با این ترفند شوری غذا از بین می رود.
از مواد خوراکی اسیدی بهره ببرید
استفاده از مواد خوراکی اسیدی و چاشنی های ترش مثل آبلیمو، نوشابه سیاه، آبغوره، سرکه، گوجه فرنگی و … موجب می گردد نمک غذا متعادل گردد و غذا دیگر شور نباشد.
با غذایی که تند شد چه کار باید کرد؟
یکی از مواقعی که با سوال اگر ادویه غذا زیاد شد چه کنیم؟ روبرو خواهید شد؛ زمانی است که غذا تند شده باشد. برای مواقعی که غذا به علت استفاده از ادویه های تند بیش از آنچه مورد نظر است تند می گردد از راه چارههای زیر بهره ببرید.
کمی شیر اضافه کنید
افزودن شیر به غذا موجب می گردد طعم تندی آن گرفته گردد. البته واضح است که به همه غذاها نمی توان شیر افزود با این حال اگر امکان افزودن شیر به غذایی که درست کردید و تند شده وجود دارد حتما شیر را اضافه کنید تا تندی غذا رفع گردد.
از کره بادام زمینی بهره ببرید
یکی از روش های اعجاب انگیز برای رفع تندی غذا افزودن کره بادام زمینی () است. اگر غذا تند شد کمی کره بادام زمینی به غذا اضافه کنید و به همین سادگی تندی غذا را رفع کنید.
را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
از آبلیمو و سرکه بهره ببرید
استفاده از مواد اسیدی مانند آبلیمو و سرکه در مواقعی که ادویه غذا زیاد شد بسیار کارساز است. آبلیمو و سرکه باعث می گردد تا تندی غذا نیز رفع گردد.
از سیب زمینی یا هویج بهره ببرید
اگر ادویه هایی که به غذا افزودید موجب تند شدن غذا شده کافی است از چند برش سیب زمینی یا هویج بهره ببرید. افزودن هویج یا سیب زمینی به غذا باعث می گردد تا تندی غذا رفع گردد.
برای رفع ترشی غذا چکار کنیم؟
سوال اگر ادویه غذا زیاد شد چیکار کنیم را در مواقعی که غذا به علت استفاده از ادویه هایی مانند گرد لیموعمانی، ترش می گردد نیز ممکن است از خود بپرسید. برای آنکه ترشی زیاد غذا رفع گردد روش های زیر را به کار ببرید.
پیاز داغ به غذا اضافه کنید
برای متعادل کردن طعم غذایی که خیلی ترش شده یکی از ساده ترین راه ها استفاده از پیاز داغ () است. شما می توانید اندازهی پیاز داغ درست کنید یا از پیاز داغ آماده بهره ببرید و آن را به غذا اضافه کنید. از آنجایی که پیاز داغ طعم شیرینی دارد ترشی غذا را متعادل می نماید.
برای تهیه به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله می توانید اقدام کنید.
از اندازهی نمک یا شکر بهره ببرید
استفاده از اندازهی نمک یا شکر باعث رفع ترشی بیش از حد غذا می گردد.
حجم غذا را زیاد کنید
اگر ادویه غذا زیاد شد و غذای شما ترش شد می توانید با زیاد کردن مواد اولیه و یا افزودن اندازهی آب جوش به آن، ترشی غذا را کم و طعم آن را متعادل کنید.
اگر دارچین غذا زیاد شد چیکار کنیم؟
از آنجایی که دارچین ادویه بسیار معطری است، استفاده بیش از اندازه از آن در غذا هم طعم آن را بد می نماید و هم عطر زیادی به غذا می دهد؛ برای از بین بردن تلخی دارچین در غذا یکی از برترین روش ها افزایش حجم غذا است. سبزیجات غذا یا اندازه مرغ و گوشت غذا را زیاد کنید تا طعم زیاد دارچین متعادل گردد.
بعلاوه استفاده از گرد لیمو عمانی یا آبلیمو باعث می گردد تا طعم دارچین در غذا کاهش پیدا کند.
را به روش های حضوری و اینترنتی از می توانید بخرید.
نکات مهم درباره روش های رفع ادویه زیاد در غذا
- زمانی که غذای شما مثل سوپ رقیق باشد و ادویه آن زیاد شد برترین راه افزودن آب جوش و حجم مواد اولیه غذا است.
- از شیرین نماینده هایی مثل شیره انگور یا خرما و عسل نیز می توانید برای رفع ترشی غذا بهره ببرید.
- استفاده از مواد غذایی تلخ مانند کاکائو و ماءالشعیر تلخ یاری می نماید تا شیرینی بیش از اندازه غذا کاهش پیدا کند.
- جوش شیرین یکی از مواد غذایی مورد استفاده در زمانی است که ادویه غذا زیاد باشد. جوش شیرین هم می تواند ترشی و هم تلخی غذا را رفع کند. در افزودن جوش شیرین احتیاط کنید چون باعث مسائل گوارشی و درد معده می گردد.
- مواد غذایی نشاسته دار مانند برنج یا نودل باعث می گردد تا طعم زیاد ادویه در غذا تعدیل گردد.
- توجه داشته باشید موادی که برای رفع ادویه زیاد در غذا استفاده می کنید بیش از اندازه مورد استفاده قرار نگیرد تا طعم بدی به غذا ندهند.
سوالات متداول درباره رفع طعم ادویه بیش از حد در غذا
ماکارونی درست کردم و شور شده، چه کار باید کرد؟
برای رفع شوری ماکارونی روش های زیادی وجود دارد. اندازهی سرکه سفید یا آبلیمو به ماکارونی اضافه کنید یا یک سیب زمینی را پوست بگیرید و به تکه های درشت برش بزنید و در غذا بیندازید. این ترفندها یاری می نماید تا اندازه شوری ماکارونی کم گردد.
برای غذای مایع و آبکی که اندازه ادویه آن زیاد شده چه کار باید کرد؟
اگر شما غذاهای آبکی مانند سوپ، آبگوشت، آش و … درست کردید و اندازه ادویه آن زیاد شده برترین راه چاره افزودن آب جوش به غذا است. اندازهی آب جوش به غذا اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس برای آنکه غذا بیش از اندازه آبکی نگردد اندازهی از آب غذا را دور بریزید یا مواد اولیه غذا را زیاد کنید.
اگر زردچوبه آبگوشت زیاد شد چه کار باید کرد؟
مثل دیگر غذاهای آبکی، اگر زردچوبه و سایر ادویه های آبگوشت زیاد شد کافی است اندازهی آب جوش به آن اضافه کنید تا طعم غالب زردچوبه تعدیل گردد. از افزودن بیش از اندازه آب خودداری کنید؛ با این حال اگر اندازه آبی که افزودید زیاد شد ناچارید تا مواد اولیه را نیز به همان نسبت زیاد کنید.
اگر ادویه ترشی زیاد شد باید چه کنیم؟
یکی از ادویه های مهم و پرکاربرد در تهیه، زردچوبه است. اگر اندازه زردچوبه استفاده شده در ترشی بیش از اندازه لازم بود کافی است راه چارههای زیر را به کار ببرید:
- چند قطره آب لیمو ترش به آن اضافه کنید.
- از اندازهی پودر زیره بهره ببرید.
- سبزیجات ترشی را بیشتر کنید.
- چند حبه سیر به ترشی اضافه کنید.