طرز تهیه مرغ بریان بدون فر
به گزارش مجله افتخار، برای تهیه یک مرغ بریان بدون فر فوق العاده آماده اید؟ امروز قرار است با چند دستور بی نظیر و البته کمی متفاوت ، غذاهایی را به شما آموزش دهیم که حتی می توانید با اعتمادبنفس کامل از آن ها در مهمانی های خود بهره ببرید. پس اگر از خوردن غذاهای تکراری خسته شده اید و احتیاج به تنوع دارید و یا دوست دارید در مهمانی های بعدی یکی از این مرغ ها را سرو کنید، آموزش این غذای مجذوب کننده را در این مقاله از بلاگ خبرنگاران از دست ندهید.

1.مرغ بریان بدون فر با مخلوط رب انار
اگر با رب انار میانه خوبی دارید، از درست کردن این مرغ بریان حسابی لذت خواهید برد. مواد اولیه را آماده نموده و دستورالعمل را همانطور که گفته شده دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه مرغ بریان در قابلمه
- مرغ کامل یک و نیم کیلویی با پوست
- رب انار به مقدار دلخواه
- یک لیوان مغز گردو
- دو تا سه قاشق کشمش پلویی
- گشنیز و جعفری خرد شده حدود 2 فنجان
- دو عدد لیمو عمانی
- قارچ خرد شده یک لیوان
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار دلخواه
حتما بخوانید: طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی
طرز تهیه مرغ بریان بدون فر
- اولین کاری که باید انجام دهید این است که از شب قبل مرغ خود را حسابی تمیز نموده و با چاشنی ها مزه دار کنید. قبل از اینکه دست به کار شوید، باید مواد داخل شکم مرغ را تهیه کنید. قبل از هر چیزی گردوها را آسیاب کنید.
- در ادامه قارچ های خرد شده را تفت دهید تا آب آن ها گرفته شود. جعفری و گشنیز را با شعله ملایم تفت دهید، طوری که نزدیک به مرحله سرخ کردن باشد، اما برشته نشوند. در این مرحله می توانید قارچ ها را به مخلوط سبزی اضافه کنید. کمی به کار نمک و زردچوبه اضافه کنید.
- حالا نوبت اضافه کردن کشمش است. همین که یک تفت کوچک بدهید کفایت می نماید. در مرحله بعد باید گردوها را اضافه کنید و حدود سه تا چهار دقیقه، آن ها را با مخلوط هم بزنید تا بوی خامی آن ها از بین برود و ترکیب را خوشمزه تر کند. در پایان رب انار را روی ترکیب درون تابه ریخته و حدود دو دقیقه تفت دهید.
- برای تهیه مرغ بریان بدون فر با رب انار، باید شکم مرغ را با مواد پر کنید. آن را به خوبی بدوزید و در پایان درون روغن سرخ کنید. بهتر است این کار را برای جلوگیری از پاشیدن روغن به اطراف، درون قابلمه انجام دهید. برای خوشرنگ شدن مرغ به روغن کمی زردچوبه اضافه کنید. پس از اینکه تمام قسمت های مرغ را برشته کردید، روغن درون قابلمه را خالی کنید.
- مرغ را درون قابلمه گذاشته و تا جایی به مخلوط آب اضافه کنید که نیم بیشتر مرغ را بپوشاند. کمی به آن نمک و زردچوبه اضافه کنید. پس از یک ساعت پخت با آتش ملایم، خیلی آرام آن را زیر و رو نموده، لیمو عمانی و در صورت سلیقه چند قارچ درسته را به آب اضافه کنید. اجازه دهید پخت تا جایی ادامه داشته باشد که آب مرغ به غلظت مناسب برسد.
نکات مهم برای پخت مرغ رب اناری
- هنگام تفت دادن مواد مرغ بریان بدون فر برای جلوگیری از سوختن و البته خوش طعم شدن آن ها از میزان کمی روغن بهره ببرید.
- هنگام پخت ممکن است شکم مرغ باز شود و کمی از مواد مرغ بیرون بریزند، در صورت مشاهده چنین حالتی اصلا نگران نشوید. مخلوط مواد با آب مرغ حتی می تواند باعث خوشمزه تر شدن غذا شود.
- هنگام سرخ کردن مرغ از آتش زیاد بهره ببرید تا مرغ آب نیندازد.
- هنگام پاک کردن مرغ، اطراف شکم آن را جدا نکنید تا بتوانید در زمان پر کردن شکم پوست چربی دار آن را به هم بدوزید.
- حین پخت مواظب له شدن مرغ باشید. در ابتدا آتش را ملایم کنید و پس از گذشت نیمی از زمان پخت، آتش را کمی بیشتر کنید تا آب مرغ به موقع جمع شود.
2.درست کردن مرغ بدون فر با نمک
برای کسانی که آشپزهای خوبی محسوب می شوند، این مدل مرغ بدون فر آشناتر به نظر می رسد. در ادامه مواد لازم، طرز تهیه و نکات مهم مرغ نمکی را یادآور خواهیم شد.
مواد لازم مرغ بریان بدون فر
- یک عدد مرغ میانه
- یک لیوان پوره گوجه فرنگی
- یک عدد فلفل دلمه ای
- دو قاشق مرباخوری پودر سیر
- سیب زمینی به مقدار لازم
- نمک، کره و آبلیمو به مقدار لازم
- یک عدد پیاز
- 4 قاشق غذاخوری آبلیمو
طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه
- همواره در نظر داشته باشید که برای مرغ های بریان، پوست هیچ قسمتی از مرغ را جدا نکنید. در این نمونه هم بعد از پاکسازی کامل مرغ روی پوست آن را کره بزنید. در بعضی از دستورها حتی پیشنهاد می نمایند کره را درون مرغ هم بمالید.
- حالا نوبت ترکیب زعفران با آبلیمو و سایر چاشنی ها می رسد. به قدری که شم آشپزی شما می گوید، از مواد ترکیب نموده و همه قسمت های مرغ را به آن آغشته کنید. این کار را برای مزه کردن مرغ انجام می دهید، پس در استفاده از مواد خساست نکنید.
- برای گرفتن بوی بد داخل شکم مرغ بریان بدون فر، آن را با فلفل دلمه ای و پیاز خورده شده پر کنید. تمام این کارها را از شب قبل و یا چند ساعت پیش از طبخ مرغ انجام دهید تا حسابی مزه دار شود. هنگام پخت به قابلمه ای احتیاج دارید که کف آن را با ورقه فویل پووشانده اید. بعد از قرار دادن فویل به قدری روی آن نمک بریزید که سطح آن کاملاً پوشانده شود.
- حالا نوبت فویل پیچ کردن مرغ است. اما قبل از آن شکم مرغ را کاملا از مواد خالی می کنیم. بعد از قرار دادن مرغ در فویل آن را درون قابلمه و روی نمک ها قرار می دهیم. سیب زمینی ها را هم درون فویل بپیچید و درون قابلمه قرار دهید.
- مرغ را حدود دو ساعت با شعله ملایم بپزید. برای جلوگیری از خروج بخار از دمکنی بهره ببرید. در پایان پخت فویل را کنار بزنید و مخلوط کره آب شده، زعفران و آبلیمو را با برس مخصوص روی مرغ بکشید. بعد از این کار اجازه دهید مرغ تا 15 دقیقه دیگر هم بپزد. برای چاشنی کار می توانید سس مرغ را با ترکیب موادی که قبلاً از شکم مرغ درآورده اید با پوره گوجه، کره، آبلیمو و زعفران سرخ کنید و روی سطح مرغ بریزید.
نکات مهم هنگام پختن مرغ بریانی بدون فر
- هنگام باز کردن فویل و در دیگر از مراحل کار مراقب باشید که نمک های درون قابلمه روی مرغ نیریزد.
- برای گرفتن بوی زهم مرغ بریان بدون فر می توانید از برگ بو هم بهره ببرید.
- اگر دوست دارید ظاهر مرغ حفظ شود، می توانید سس را در کنار مرغ سرو کنید.
- اگر احساس می کنید در زمان لازم مرغ شما نپخته است، حرارت را کمتر کنید و زمان پخت را بالا ببرید. این زمان با توجه به سایز مرغ می تواند بین یک ساعت و نیم تا دو ساعت و نیم متغیر باشد.
- هنگام قرار دادن مرغ درون فویل، حتماً پاهای مرغ را ببندید.
3. مرغ بریان مجلسی بدون فر
سومین دستور تهیه مرغ بریان ما که احتیاجی به فر هم ندارد، نمونه ای است که می توانید با توجه به سلیقه خود داخل شکم آن را پر کنید. بیایید ببینیم مواد لازم و دستور تهیه این مرغ خوشمزه چگونه است.
مواد لازم برای مرغ شکم پر مجلسی
- یک عدد مرغ میانه
- کره و آبلیمو به میزان لازم
- هویج، فلفل دلمه، پیاز و برش های لیمو برای داخل شکم مرغ
طرز تهیه مرغ بریان بدون فر مجلسی
درست مانند دو دستور قبل مرغ را حسابی تمیز نموده و از چند ساعت قبل درون یخچال قرار دهید. البته برای ترد شدن کار بهتر است پوست آن را به نمک آغشته نموده و آن را درون یک پارچه بپیچید. هنگام آغاز کار، بهتر است مرغ را درون یک قابلمه سرخ کنید. به دقت مرغ را زیرورو کنید تا تمام قسمت های آن برشته شود.
حالا نوبت خارج کردن روغن اضافی درون قابلمه و بعد از آن پر کردن شکم مرغ با مواد مد نظر ما می رسد. پس از این این مرحله یک لیوان آب را به مرغ اضافه نموده و اجازه می دهیم تا مرغ با شعله کم بپزد. از قلم نیاندازید که به آب چند قاشق آبلیمو، کره و زعفران بزنید تا مزه دار شود.
نکات مهم هنگام پخت مرغ مجلسی بدون فر
- در صورت درشت بودن مرغ، آب بیشتری برای پخت به آن اضافه کنید.
- مواد داخل شکم مرغ کاملاً سلیقه ای است. می توانید از زرشک یا آلوچه هم برای مخلوط مواد درون آن بهره ببرید.
- در خلال پخت چند مرتبه از سس روی مرغ بریزید تا خوشمزه تر شود.
دستور پخت مرغ بریان رستورانی
مرغ بریان یکی از غذاهای خوشمزه ای است که هواداران زیادی دارد. این غذا خصوصاً برای رنگ و لعاب بخشیدن به سفره های مهمانی و دورهمی ها یک انتخاب بی نظیر خواهد بود. البته اینکه مرغ بریان به چه سبکی تهیه شود و چه مزه ای داشته باشد، به هنر و خلاقیت آشپز آن برمی شود. اما گاهی اوقات تنها با کمی تغییر در مواد اولیه و چاشنی ها می توان یک مرغ بریان بدون فر فوق العاده تهیه کرد. در اینجا چهارمین دستور مرغ بریان را به روش رستورانی در اختیار شما قرار می دهیم.
مواد لازم برای تهیه مرغ بریان بدون فر رستورانی
- 1 مرغ کامل یک کیلوگرمی
- 1 قاشق چای خوری مخلوط سیر و زنجبیل تازه
- 2 قاشق غذاخوری کشک
- 4 فنجان آب
- 4 قاشق غذاخوری روغن نباتی
- 1 کاسه کوچک پیاز خرد شده
- 1 کاسه کوچک گوجه فرنگی خرد شده
- 1 فنجان آب مرغ
- 2 قاشق چایخوری سس ورستر شایر
- 1 عدد عصاره مرغ
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ بریان بدون فر رستورانی
- در اولین قدم از طرز تهیه مرغ بریان بدون فر به سبک رستورانی، باید اول مرغ را تمیز کنید. دقت داشته باشید که در این فرآیند داخل شکم مرغ را به خوبی پاک کنید تا بعضی محتویات آن باعث بد مزه شده غذا نشوند. بعلاوه در تمیز کردن پوست مرغ دقت زیادی داشت باشید.
- پس از پاکسازی مرغ باید آن را مزه دار کنید. برای این کار، مرغ را در کشک، خمیر سیر و زنجبیل و نمک به مدت حداقل 5 ساعت بخوابانید تا تردتر و خوشمزه تر شود.
- در این مرحله باید برای تهیه سس مرغ اقدام کنید. برای این کار آب مرغ را درون تابه بریزید و اجازه دهید کمی گرم شود.
- در ظرف عمیق جداگانه ای پیازها را سرخ کنید و آن ها را تا زمان تغییر رنگ و طلایی شدن تفت دهید.
- حالا نوبت اضافه کردن گوجه فرنگی است. تفت دادن گوجه ها را تا زمان نرم شدن آن ها ادامه دهید.
- مواد سرخ شده را به ظرف حاوی آب مرغ اضافه کنید و اجازه دهید که این ترکیب به مدت 5 دقیقه بجوشد. در پایان نمک، فلفل و سس وستر شایر را به آن اضافه کنید.
- بعد از اینکه سس به مدت 2 دقیقه جوشید، زیر شعله را خاموش کنید، سس را صاف کنید و آن را کنار بگذارید.
- در این مرحله نوبت به سرخ کردن مرغ می رسد. مرغ را درون همان قابلمه عمیق قرار دهید و با میزانی روغن سرخ کنید. دقت کنید که تمام اطراف مرغ به خوبی سرخ شود و به رنگ قهوه ای درآید.
- پس از سرخ شدن مرغ، حدود 3 تا 4 فنجان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید با شعله ملایم حسابی بپزد.
- در پایان، پس از پخت مرغ بریان بدون فر آن را به همراه سس داغ و سبزیجات سرو کنید.
دستور پخت مرغ بریانی با آلوچه
مرغ و آلوچه همواره در کنار هم طعم بی نظیری ایجاد می نمایند که هواداران خاص خود را هم دارد. خصوصاً اگر از آلوچه به عنوان مواد داخل مرغ شکم پر استفاده شود. در اینجا قرار است نوعی دستور پخت مرغ شکم پر را در اختیار شما قرار دهیم که علاوه بر اینکه بدون فر تهیه می شود، طعم بسیار خوشمزه و لذیذی هم دارد.
مواد اولیه مرغ بریان با آلوچه
- 1 عدد مرغ کامل کوچک
- 150 گرم آلوچه زرد
- 150 گرم زرشک
- 1 لیوان مخلوط جعفری و گشنیز و تازه
- 2 حبه سیر
- 2 عدد فلفل دلمه
- 2 عدد پیاز
- 1 عدد هویج
- نمک، زعفران و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ بریان بدون فر با آلوچه
- برای تهیه مرغ بریان بدون فر، ابتدا مرغ را تمیز کنید. با دست قطعات اضافی داخل شکم مرغ را بیرون بکشید و درون آن را به خوبی بشویید.
- مرغ را با پیاز، سیر، فلفل دلمه، زعفران، نمک و فلفل سیاه از شب قبل مزه دار کنید. روی مرغ را با چاقو به صورت ریز شکاف هایی ایجاد کنید. این کار را خصوصاً روی سینه انجام دهید.
- روز بعد مواد داخل مرغ را آماده کنید. قبل از هر چیز آلوچه ها و زرشک را درون کمی آب بخیسانید.
- برای تهیه این غذا 1 عدد پیاز به جای مانده را خرد نموده و درون روغن سرخ کنید. سپس آن را کنار بگذارید. بعلاوه فلفل دلمه به جای مانده و هویج را خرد نموده و درون همان روغن تفت دهید. سپس از روغن بیرون بکشید.
- گشنیز و جعفری را نیز کمی درون روغن تفت دهید. سپس زرشک را اضافه کنید و تفت دادن را دو تا سه دقیقه دیگر ادامه دهید.
- در ادامه برای تهیه مرغ بریان بدون فر تمامی مواد از جمله آلوچه ها را به ترکیب درون تابه اضافه کنید.
- حالا مواد را به شکم مرغ انتقال دهید و اطراف آن را به خوبی بدوزید.
- مرغ را با کمی زردچوبه، نمک و فلفل درون قابلمه سرخ کنید. دقت کنید که تمام اطراف مرغ به خوبی برشته شود.
- در پایان مرغ را با چند لیوان آب به خوبی بپزید. پخت غذا را تا نرم شدن مرغ و جمع شدن آب آن ادامه دهید. نیم ساعت آخر پخت هم می توانید به دلخواه با رب گوجه و آب مرغ یک سس سبک تهیه و به مرغ درون قابلمه اضافه کنید.
کلام آخر
مرغ بریان بدون فر یکی از غذاهای فوق العاده لذیذی است که فوت و فن پخت خاص خود را دارد. برای اینکه در هیچ قسمتی از کار دچار مشکل نشوید، نکات مهم هر بخش را به طور دقیق مطالعه کنید و از زیاد یا کم کردن موادی که مقدار آن ها معین است، خودداری کنید.
در این مقاله شما را با 5 دستور پخت متفاوت و خوشمزه مرغ بریان بدون فر آشنا کردیم. برای تهیه مواد اولیه تازه می توانید به وسیله فروشگاه خبرنگاران اقدام کنید. توجه داشته باشید که سفارش شما تنها در عرض 2 تا 3 ساعت پس از ثبت به دست شما خواهد رسید. پس با خیال راحت خرید خود را انجام دهید.
منبع: اسنپ مارکت