ممنوع السفر کردن؛ ابزار عربستان برای کنترل فعالان

به گزارش مجله افتخار، فعالان عربستانی می گویند، ممنوع السفر کردن فعالان ابزار مقامات ریاض برای کنترل و فشار بر آن هاست.

ممنوع السفر کردن؛ ابزار عربستان برای کنترل فعالان

به گزارش خبرنگاران، به نقل از خبرگزاری فرانسه، لجین الهذلول، فعال سعودی بعد از گذراندن سه سال حبس اکنون با گردش در یک پارک به همراه خانواده اش شاد است اما مثل دیگر بازداشتی های سابق با حبس از نوع دیگری روبرو است و آن ممنوع السفر شدن است.

الهذلول به همراه دو بازداشتی دیگر که تابعیت آمریکایی دارند، ماه میلادی جاری آزاد شدند. این اقدامی است که تحلیلگران آن را پیامی برای دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا می دانند که متعهد شده کارنامه حقوق بشر در عربستان را آنالیز کند. فعالانی که آزاده شده اند با نزدیکانشان ممنوع السفر هستند.

خانواده لجین الهذلول تصاویری را از او در یک گردش خانوادگی منتشر کردند درحالی که او خنده بر لب دارد. با این حال خانواده او می گویند که او هنوز کامل آزاد نیست.

دادگاه ریاض دهم فوریه الهذلول را آزاد کرد. وی برای مدت پنج سال ممنوع السفر شده است. خانواده اش نیز از سال 2018 ممنوع السفر هستند و راهی برای شکایت علیه این مساله وجود ندارد.

علیاء، خواهر لجین می گوید، هیچ کسی نمی داند چه کسی دستور ممنوع السفر شدن را داده است، هیچ گونه کارنامه یا اخطار رسمی وجود ندارد. نمی دانیم چگونه این مساله را حل کنیم.

پدر و مادر لجین زمانی فهمیدند ممنوع السفر شده اند که قصد خروج از عربستان را داشتند. لجین از زمان آزادی با هرگونه مصاحبه رسانه ای مخالفت نموده است.

فعالان می گویند هزاران عربستانی ممنوع السفر هستند. دولت این اقدام را برای در تنگنا قرار دادن مخالفان انجام می دهد.

عبدالله العوده، پسر سلمان العوده، مبلغ معروف عربستانی که از سال 2017 بازداشت شده است، گفت: ممنوع السفر شدن ابزار دولت عربستان برای فشار و ترساندن است.

العوده گفت: 19 تن از خانواده وی از جمله یک کودک یک ساله بدون هیچ گونه اقدامات قانونی از سال 2017 ممنوع السفر هستند.

ده ها تن از تجار و شاهزادگان در خاندان حاکم از جمله ولید بن طلال، میلیاردر مشهور عربستانی که برای چندین ماه در هتل ریتز کارلتون در سال 2017 بازداشت شدند، ممنوع السفر هستند.

دیمه طلال الشریف، مشاور حقوقی عربستانی در روزنامه عرب نیوز نوشت، ممنوع السفر شدن یک اقدام احتیاطی قانونی است که وزارت کشور یا دستگاه قضایی یا امنیت ملی آن را صادر می نماید.

وی گفت: این اقدام را می توان برای دوره مشخص و محدودی اتخاذ کرد و باید به فردی که ممنوع السفر شده ظرف یک هفته از صدور تصمیم رسما خبر داد.

این درحالی است که افرادی که ممنوع السفر می شوند زمانی از این تصمیم مطلع می شوند که قصد سفر به خارج را دارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 26 فروردین 1400 بروزرسانی: 26 فروردین 1400 گردآورنده: persianproud.ir شناسه مطلب: 1507

به "ممنوع السفر کردن؛ ابزار عربستان برای کنترل فعالان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ممنوع السفر کردن؛ ابزار عربستان برای کنترل فعالان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید