دکتر مونسان: فعالیت راهنمایان غیرمجاز ممنوع می گردد
به گزارش مجله افتخار، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خطاب به راهنمایان گردشگری گفت: راهنمایان گردشگری جلودار و پیشران گردشگری کشور هستند، شما راهنمایان حلقه واصل بین زنجیره گردشگری هستید و می توانید سفرهای یک گردشگر را تداوم دهید و با رفتار و برخورد حرفه ای خود نقش مهمی برای حضور هرچه بیشتر گردشگران دارید.
میراث آریا: دکتر علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در نشست کانون انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور که در محل سالن فجر این وزارتخانه و با حضور معاون گردشگری کشور برگزار گردید، توضیح داد: در مدت مسئولیتم در این وزارتخانه از راهنمایان گردشگری چیزی غیر از یاری و همراهی ندیده ام و در این نشست نیز آنچه مطرح شد، مطالبات صنفی بود که نشان دهنده علاقه مندی افراد برای فعالیت در این حوزه است.
او گفت: یکی از موضوعاتی که با آن مواجهه هستیم، تبلیغ منفی و معرفی نادرست کشورمان است که باعث شده بعضی از گردشگران تصویر مناسبی از ایران نداشته باشند؛ از این رو این راهنمایان گردشگری می توانند تصویر درستی از ایران ارائه دهند. در این میان البته راهنمایان خوشبختانه به درستی توانسته اند این نقش را ایفا نمایند؛ چراکه گردشگرانی که به ایران سفر می نمایند در بازگشت از ایران به سفیران فرهنگی تبدیل می شوند.
ضرورت استانداردسازی توضیحات راهنمایان گردشگری
دکتر مونسان در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع استانداردسازی توضیحات راهنمایان گردشگری اشاره نمود و اضافه نمود: استانداردسازی توضیحات راهنمایان گردشگری می تواند آسیب های ما را در این حوزه کاهش دهد، البته این موضوع بیشتر از سوی راهنمایان غیرمجاز دیده می گردد؛ با این حال نیازمندیم که به یک چارچوب و استاندارد در مورد توضیحات راهنمایان گردشگری دست یابیم.
او ادامه داد: توضیحات راهنمایان گردشگری در مورد سایت های تاریخی و بناهای فرهنگی تاریخی، باید به گونه ای باشد که حاوی اطلاعات استاندارد باشد و در چارچوب علمی تعریف گردد؛ به عنوان مثال در حال حاضر که در ماه محرم هستیم بعضی از گردشگران خارجی به نقاط مختلف کشور از جمله یزد برای بازدید از مراسم مذهبی و آیینی محرم سفر می نمایند که اگر توضیحات یک راهنمای گردشگری استاندارد نباشد می تواند آسیب هایی را وارد کند.
فعالیت راهنمایان گردشگری غیرمجاز در سایت های تاریخی ممنوع می گردد
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه به یکی از مسائل مطرح شده در این نشست از سوی راهنمایان در مورد فعالیت راهنمایان غیرمجاز ایرانی و غیرایرانی اشاره نمود و اضافه نمود: از فردا بخشنامه ای تهیه و ابلاغ خواهد شد که فعالیت های راهنمایان غیرمجاز اعم از ایرانی و غیرایرانی در سایت های تاریخی استان های مختلف ممنوع است.
او اعلام کرد: راهنمایان گردشگری که در سایت های تاریخی فعالیت می نمایند، حتما باید راهنمایان مجازی باشند که دارای کارت باشند و این کارت بر روی سینه آن ها نصب گردد و از فعالیت راهنمایان غیرمجاز در سایت های تاریخی به طور جدی جلوگیری خواهد شد.
دکتر مونسان در ادامه به یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این نشست از سوی راهنمایان گردشگری درخصوص سفر انفرادی بعضی از گردشگران عرب زبان و اقامت آن ها در بعضی از اماکن مانند منازل شخصی یا حسینیه ها اشاره نمود و اضافه نمود: انتظار من این است که طرحی جامع از سوی کانون انجمن صنفی راهنمایان گردشگری در این خصوص تهیه و تدوین گردد و ما نیز در این خصوص یاری خواهیم کرد.
ارائه تصویر مناسب از ایران، نقش مهم راهنمایان گردشگری
او در ادامه گفت: اعتقاد من بر این است که تبلیغات، سرمایه گذاری است، تاکنون به خاطر کمبود منابع اقتصادی، امکان این که بتوانیم موضوع تبلیغات را به صورت گسترده ادامه دهیم وجود نداشته است، اما با توجه به پروژه ایران هراسی نیازمند تبلیغات و ارائه تصویر درست از ایران هستیم که در این میان یکی از کانال هایی که می تواند به تبلیغات صحیح و ارائه تصویر مناسب از کشورمان یاری کند، راهنمایان گردشگری هستند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه گفت: راهنمایان گردشگری و بخش خصوصی بازوان ما هستند از این رو برای معرفی مسیرهای جدید گردشگری بعضی از آژانس های معتبر گردشگری به عنوان مشخص در یک منطقه معرفی شده اند و مقاصدی از جمله غرب کشور، شمال غرب مانند اردبیل و نیز سیستان و بلوچستان به همت آنان معرفی می شوند.
نقش وجود تعطیلی در نیمه دوم سال بر رونق گردشگری
او همچنین به توزیع سفر در طول سال به مناطق مختلف کشور اشاره نمود و اضافه نمود: موضوع تعطیلات در نیمه دوم سال را از دو سال پیش دنبال می کنیم و امیدواریم بتوانیم موافقت ها را در این خصوص جلب کنیم چرا که با تعطیلی یک هفته ای در نیمه دوم سال، شاهد رشد گردشگری هستیم و بسیاری از ظرفیت های گردشگری کشور در نیمه دوم سال نیز به عنوان مقصد گردشگری در کشور انتخاب خواهند شد.
دکتر مونسان یادآور شد: اقدامات خوبی را در حوزه گردشگری آغاز نموده ایم که به عنوان مثال می توان به تدوین سند توسعه گردشگری اشاره نمود که این سند در حال آنالیز در کمیسیون های تخصصی گردشگری است و به زودی در صحن دولت مطرح می گردد و به طور حتم تصویب این سند به توسعه گردشگری یاری خواهد نمود.
ارتقای خدمات گردشگری، نقش دیگر راهنمایان
او اضافه نمود: ارتقای کیفیت خدمات گردشگری، نقش دیگری است که راهنمایان گردشگری دارند، چراکه راهنمایان گردشگری با تمام زنجیره های گردشگری ارتباط دارند و نقاط ضعف و قوت را می شناسند، در این خصوص پیشنهاد ناظر افتخاری راهنمایان گردشگری را مطرح کردیم تا بتوانیم نظارت هرچه بیشتری بر ارائه خدمات داشته باشیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به موضوع تثبیت شغل راهنمایان گردشگری نیز اشاره نمود و گفت: این قول را می دهم که تمام توانم را به کار بگیرم تا هدایت گردشگری را به عنوان یک شغل رسمی تثبیت کنیم و به رسمیت بشناسیم.
او به موضوع تورهای غیرمجاز نیز اشاره نمود و گفت: تورهای غیرمجاز می تواند آسیب هایی را وارد کند؛ از این رو به نظر می رسد با توجه به آسیب های فعالیت های این گونه تورها، باید بتوانیم طرح جامعی برای مقابله با تورهای غیرمجاز با همکاری نیروی انتظامی و نهادهای امنیتی تهیه و اجرا کنیم.
نقش راهنمایان گردشگری برای ما مهم است
ولی تیموری معاون گردشگری کشور نیز در این نشست گفت: همه فعالیت هایی که بخش خصوصی و دولتی انجام می دهد، محصول آن یک بسته سفر و یک گروه گردشگر است و اگر یک راهنما به خوبی نتواند در این حوزه فعالیت کند، تمام زحمات بخش دولتی و خصوصی به هدر می رود از این رو نقش راهنمایان گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است.
او اضافه نمود: موضوعات مختلفی را در مورد راهنمایان گردشگری دنبال می کنیم که از آن جمله موضوع بیمه راهنمایان گردشگری است که این مهم مورد توجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و آن را دنبال می کنیم.
تیموری ادامه داد: نقش راهنمایان برای ما مهم است، راهنمایان در تغییر نگرش گردشگران خارجی در زمان حضور در ایران تاثیرگذار هستند و می توانند نقش مهمی را در این خصوص ایفا نمایند.
او گفت: بالغ بر 12 هزار کارت راهنمای گردشگری صادر شده است و هر سه سال یک بار یک دوره باز آموزی برای راهنمایان برگزار می گردد که سرفصل های بازآموزی نیز با همکاری کانون انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تدوین می گردد.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور نیز در این نشست با اشاره به موضوع مطرح شده یکی از راهنمایان گردشگری در مورد ثبت جهانی آثار گفت: موضوعات مختلفی را درباره ثبت جهانی دنبال می کنیم، اما سهمیه ما محدود است از این رو موضوع ثبت های زنجیره ای را دنبال می کنیم.
او به موضوع برگزاری کارگاه های آموزشی نیز اشاره نمود و اضافه نمود: در این خصوص نیز آمادگی کامل را داریم.
رونمایی از سامانه راهنمایان گردشگری
در این نشست همچنین از سامانه جامع دفاتر خدمات مسافرتی با حضور دکتر علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رونمایی شد.
راهنمایان گردشگری با ورود به این سامانه می توانند فرآیند صدور کارت راهنمای گردشگری را به صورت الکترونیکی طی نمایند.
در این نشست همچنین تعدادی از مدیران انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری استان های مختلف در حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.
منبع: توریسم آنلاین