4 نمادی که افزایش سرمایه خواهند داشت
به گزارش مجله افتخار، افزایش سرمایه یکی از جالب ترین و پر بحث ترین موضوعات در حوزه بازارهای مالی و بازار سرمایه است.
به گزارش خبرنگاران، شرکت ها به منظور اهداف مختلفی اقدام به افزایش سرمایه می کنند؛ چراکه این روش یکی از بهترین راه ها برای تامین مالی است. در این بین با بررسی گزارش های منتشر شده در سامانه کدال برنامه افزایش سرمایه چند شرکت مورد بررسی قرار گرفت.
دکوثر
شرکت داروسازی کوثر با نماد دکوثر که در حوزه تولید مواد اولیه و محصولات دارویی انسانی و حیوانی یا شیمیایی و آرایشی و بهداشتی فعالیت می کند با ارائه گزارش توجیهی افزایش سرمایه قصد دارد از محل سود انباشته به میزان 233/3 درصد سرمایه شرکت را افزایش دهد و آن را به مجمع صاحبان سهام پیشنهاد داده است. در حال حاضر سرمایه فعلی شرکت 54 میلیارد تومان است. این برنامه پس از موافقت مجمع فوق العاده و سازمان بورس توسط شرکت تامین سرمایه بانک ملت انجام خواهد پذیرفت.
آخرین تاریخ ثبت افزایش سرمایه این شرکت در تیر 1394 به میزان 36 میلیارد تومان و به میزان 200 درصد از محل تجدید ارزیابی دارایی ها و سود انباشته بود که با هدف جبران مخارج سرمایه ای و اصلاح ساختار مالی با هدف جلوگیری از خروج نقدینگی جهت تامین سرمایه در گردش انجام شد. بر اساس گزارش توجیهی شرکت، هدف از افزایش سرمایه فعلی نیز اصلاح ساختار مالی با هدف جلوگیری از خروج آن به منظور تامین سرمایه در گردش و توسعه ظرفیت های موجود و همچنین کاهش هزینه های مالی از جمله تسهیلات بانکی است. برهمین اساس با توجه به قیمت پایانی روز گذشته سهم به مبلغ 2105 تومان و افزایش سرمایه 233 درصدی، قیمت تئوریک سهم (قیمت بعد از انجام افزایش سرمایه، بدون افت یا رشد) مبلغ 6.321 ریال خواهد بود. به طور معمول قیمت تئوریک سهم پس از افزایش سرمایه یا توزیع سود نقدی در زمان مجمع کاهش می یابد. علت اصلی تغییرات قیمت سهم در زمان بازگشایی، ثابت ماندن ثروت سهامداران پس از افزایش سرمایه و سود نقدی است.
رتاپ
در ادامه شرکت تجارت الکترونیک پارسیان که با نماد رتاپ در بازار سرمایه داد و ستد می شود در تاریخ 11 تیر با انتشار یک گزارش توجیهی از برنامه افزایش سرمایه 65 درصدی خود خبر داد. طبق این گزارش توجیهی، افزایش سرمایه از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی و همچنین سود انباشته بوده که سرمایه شرکت از 364 میلیارد و 340 میلیون تومان به 600 میلیارد تومان افزایش یافت. مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام از تاریخ 99/7/30 لغایت 99/9/29 معین شده است. شرکت تجارت الکترونیک پارسیان توانسته در یک سال اخیر بیش از 170 درصد بازدهی نصیب سهامداران خود کند. شرکت تجارت الکترونیک پارسیان توسعه، نوسازی و اصلاح اکوسیستم شبکه پرداخت و گسترش فعالیت ها در حوزه فین تک، اپلیکیشن های موبایلی، کیف پول الکترونیکی، توسعه حوزه صدور کارت هدیه و کسب جایگاه ممتاز در حوزه های یاد شده که منجر به افزایش سهم بازار شرکت خواهد شد را از دلایل این افزایش سرمایه خواند.
کسرام
بر اساس گزارش های منتشر شده در سامانه کدال این شرکت با انتشار اطلاعیه ای، آگهی ثبت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها را به اطلاع سهامداران خود رساند. طبق تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده، افزایش سرمایه شرکت پارس سرام از مبلغ 6 میلیارد تومان به مبلغ 98 میلیارد و 124 میلیون تومان از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها، تایید شده و مجمع با افزایش سرمایه 1.535 درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی های شرکت موافقت کرد.
حوزه فعالیت این شرکت تولید و فروش چینی بهداشتی است. افزایش سرمایه قبلی شرکت از مبلغ 3 میلیارد تومان به مبلغ 6 میلیارد تومان و از محل آورده نقدی سهامداران بوده که به منظور خرید و نوسازی ماشین آلات کوره شاتل و یک دستگاه خشک کن بدنه لعاب نخورده در دی ماه سال 1393 صورت گرفته است. افزایش سرمایه فعلی شرکت به منظور اصلاح ساختار مالی و کارآمدسازی شرکت با توجه به مجاز بودن افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی های استهلاک ناپذیر (زمین) است.
فروس
شرکت فروسیلیس ایران نیز از تصویب افزایش سرمایه 357درصدی در مجمع عمومی فوق العاده از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی های خود خبر داده است. بر این اساس مجمع با افزایش سرمایه 357 درصدی به ارزش 312 میلیارد و 550 میلیون تومان از محل سود انباشته و مازاد تجدید ارزیابی دارایی های شرکت موافقت کرد. آخرین سرمایه ثبت شده شرکت 87 میلیارد و 449 میلیون تومان بود.
منبع: دنیای اقتصاد
منبع: تجارت نیوز