ارتقای سلامت دام با افزودنی های محققان کشور
به گزارش مجله افتخار، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با فراوری افزودنی های دام، راهکاری را برای افزایش بازدهی فراوری و سلامت دام ارائه کرد.
دکتر محسن دانش مسگران، عضو هیأت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در گفت وگو با خبرنگاران، زمینه تحقیقاتی خود را در حوزه تغذیه گاوهای شیری عنوان نمود و گفت: پروژه هایی که انجام دادیم، عمدتا در قالب اضافه نمودنی های غذایی، بالا بردن ضریب بازدهی خوراک برای فراوری شیر، افزایش کیفیت شیر و افزایش نرخ سلامت حیوانی که در حال فراوری شیر است، بوده و تعدادی از این پروژه ها به محصول صنعتی تبدیل شده اند.
وی به جزئیات تحقیقات خود اشاره نمود و اضافه نمود: حیوانات باید توازنی در مواد مغذی خود داشته باشند، ولی خوراک هایی که به صورت طبیعی در اختیار آنها قرار داده می گردد، نمی تواند این توازن را ایجاد کند؛ ما برای آنکه این توازن در دامداری ها ایجاد گردد، احتیاج به از یکسری از اضافه نمودنی ها داریم تا همه مواد مغذی در جیره غذایی دام فراهم گردد.
مسگران با بیان اینکه این اضافه نمودنی ها هم می تواند جنبه مواد غیر آلی داشته باشند و هم مواد آلی، خاطر نشان کرد: از این طریق ضریب بازدهی فراوری بهتر می گردد و سلامت حیوانات افزایش خواهد یافت.
عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه بیشتر محصولات اضافه نمودنی که ما فراوری کردیم، به مرحله تجاری سازی رسیده است، یادآور شد: نمونه این محصولات ترکیبات بافرها به عنوان تعدیل کننده های شرایط تخمیر در شکم نشخوارکنندگان است که تجاری سازی شده است. اضافه نمودنی های بیولوژیک، مخمرها و دیواره سلولی از دیگر محصولات فراوریی است که به مرحله تجاری سازی رسیده اند.
منبع: خبرگزاری ایسنا