خبرنگاران 50 پروژه کلیدی، کرمانشاه را متحول می کند
به گزارش مجله افتخار، کرمانشاه- خبرنگاران- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه از تعریف و پیگیری ویژه 50 پروژه کلیدی خبر داد و گفت: این پروژه ها جریان اقتصاد و تولید استان را به صورت جدی تحت تاثیر قرار می دهند و مردم تا پایان سال این موضوع را لمس می کنند.
هدایت حاتمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران افزود: این 50 پروژه در سه سطح مشاغل کوچک و خانگی، مشاغل و بنگاه های متوسط و طرح ها و بنگاه های بزرگ اقتصادی دسته بندی شده است و به صورت مستمر پیشرفت آنها را پیگیری می کنیم.
حاتمی با بیان اینکه تکمیل هر یک از این پروژه ها می تواند منجر به تحرک جدی در بخش خود شود، درباره جزییات آنها گفت: این 50 پروژه در حوزه های سرمایه گذاری در بخش بهداشت و احداث بیمارستان های خصوصی، بخش صنعت با احداث بنگاه های بزرگ، حوزه نفت و پتروشیمی، بخش گردشگری و خدمات شهری، احداث سردخانه ها، گلخانه ها، بخش دامپروری و شیلات، حوزه حمل و نقل و لجستیک و توسعه تجارت خارجی تعریف شده است.
به گفته معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، این طرح ها با موضوع بخش خصوصی در حال پیشرفت است و علاوه بر برنامه های عمرانی جاری است که با اعتبارات دولتی در حال پیگیری است.
حاتمی وعده داد که این 50 پروژه کلیدی تا انتها سال 99 در سه مرحله ایجاد، توسعه و بهره برداری به جایی برسد که مردم استان تحرک و تحول اقتصادی در کرمانشاه را لمس کنند.
هدایت حاتمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه
از پارک آبی تا نخلستان و پتروپالایش
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه تعدادی از طرح های مهم را هم مثال زد و گفت: به عنوان نمونه در حوزه گردشگری طرح احداث تله کابین طاق بستان را داریم که تقریباً با سرمایه گذاری خارجی در حال ساخت است؛ احداث پارک آبی و هتل پارک آبی، ساخت هتل شیرین در محدوده پارک شیرین شهر کرمانشاه و چندین طرح در محدوده سراب قنبر از دیگر پروژه های مهم حوزه گردشگری است.
حاتمی به پروژه های بخش کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: در این بخش نخلستان بزرگ قصرشیرین را داریم که سه هزار هکتار آن قطعی شده، طرح 500 هکتاری گندمبان، گلخانه های 25 هکتاری اسلام آباد غرب، سرپل ذهاب و حیدرآباد هرسین هم از دیگر طرح های مهم این بخش است.
در حوزه نفت و پتروشیمی نیز حاتمی گفت: ساخت پترو پالایش آناهیتا از پروژه های بزرگ و ملی این بخش است و نیز احداث پتروشیمی اسلام آبادغرب، توسعه پتروشیمی کرمانشاه و احداث صنایع پایین دست پتروشیمی های استان هم در این حوزه تعریف شده است.
او درباره طرح هایی که برای بهبود شرایط حمل و نقل و صادرات استان تعریف شده و در حال پیگیری است، گفت: در این زمنیه توسعه حمل و نقل استان با احداث زیرساخت مناسب و توسعه انتهاه های شوشمی، شیخ صله، سومار و پرویزخان در دست پیگیری است.
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه به پروژه های مهم بخش صنعت هم گریزی زد و گفت: در این حوزه طرح های بیواتانول و بیوایمپلنت تقریباً در مراحل نهایی خود واقع شده است و توسعه کارخانه کرپ ناز و افتتاح کارخانه قوطی زمزم هم در دستور کار است.
حضور چینی ها و رونق کاشی استان
حاتمی به 2 پروژه تولید کاشی با سرمایه گذاری چینی ها هم اشاره کرد و گفت: البته شیوع ویروس کرونا این موضوع را تحت تاثیر قرار داده اما امیدوارم که امسال به بهره برداری برسند.
او افزود: برخلاف تصور اولیه برخی منتقدان، حضور سرمایه گذاران چینی در بخش کاشی استان نه تنها مانعی برای فعالیت تولیدکنندگان داخلی نیست بلکه نقطه عطفی در صنعت کاشی و سرامیک ایران خواهد بود.
حاتمی به تلاش و برنامه تولیدکنندگان داخلی کاشی و سرامیک برای تولید بیشتر اشاره کرد و گفت: هم اکنون کارخانه کاشی بیستون با سقف ظرفیت تولیدی در حال فعالیت بوده و در حال طراحی یک مجتمع جدید است.
او همچنین گفت: کاشی کاژه نیز علاوه بر افزایش حدود پنج برابری تولیدات خود، برنامه توسعه کارخانه را هم در دستور دارد و خط تولید جدید آن تا یکی دو ماه آینده راه اندازی می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه از راه اندازی صنعت لعاب در کارخانجات کاشی و سرامیک استان نیز خبر داد و گفت: این موضوع یک اتفاق بسیار بزرگ است.
مهار بیکاری با سرمایه های بزرگ ممکن است
او گفت: رشد شتابان سرمایه گذاری در استان در بخش های مختلف به صورتی است که بخش های زیرساختی استان باید به شدت تلاش کنند تا خود را به تقاضاهای سرمایه گذاران در شهرک های صنعتی برسانند تا با کمبود زمین روبرو نشوند و این یک خبر بسیار خوب است.
به اعتقاد حاتمی، فضای کسب و کار استان اکنون به سمت مناسبی در حال حرکت است و فرایند بروکراتیک تولید، کمتر و در قالب یک سامانه یکپارچه، ساده تر شده و امیدواریم همه این اقدامات به مواد اولیه، تولید، شغل و صادرات منجر شود.
حاتمی با بیان اینکه ما امسال 20 هزار میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری برای استان را پیش بینی کرده ایم گفت: برای ایجاد تحول ملموس در کرمانشاه نیازمند جذب رقم های دو تا سه برابر این اعداد هستیم آن هم به صورت مستمر و با پیگیری مجدانه با سازماندهی همه دستگاه های استان تا بتوان به ریشه کن شدن معضل ریشه دار بیکاری امیدوار بود.
به گزارش خبرنگاران، استان کرمانشاه پر از ظرفیت های بزرگ و متعدد اقتصادی و درآمدزایی است؛ از وجود 600 هزار جوان 15 تا 29 ساله و بیش از 900 هزار هکتار زمین آماده کشت با منابع آبی مناسب گرفته تا وجود معادن متعدد و ظرفیت های پرشمار گردشگری و داشتن چهار بازارچه و 2 گمرک رسمی در مرز عراق.
کرمانشاه با وسعت حدود 25 هزار کیلومتر مربع، 1.5 درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان است.
منبع: ایرنا