رویارویی ترامپ با پوتین و شی جی پینگ

به گزارش مجله افتخار، خبرنگاران- گروه بین الملل: توسعه روابط چین و روسیه موجب نگرانی آمریکا شده بطوریکه واشنگتن ضمن اعمال تحریم های جدید صراحتا درباره همکاری های نظامی پکن و مسکو هشدار داده و همین امر واکنش آنها را در بر داشته است.

رویارویی ترامپ با پوتین و شی جی پینگ

در همین رابطه وزارت امورخارجه چین، امروز یکشنبه تری براستاد سفیر آمریکا در پکن را به دلیل اعتراض به تحریم واشنگتن علیه یک هیات نظامی چینی برای خرید سلاح روسی، احضار کرد. گنگ شوانگ سخنگوی وزارت امورخارجه چین در واکنش به تحریم های آمریکا علیه هیات نظامی چینی گفت که این اقدام نقض آشکار مبانی روابط بین المللی است و به صورت جدی، روابط دو جانبه را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

پیش از آن نیز ووچیان سخنگوی وزارت دفاع چین در واکنش به تحریم آمریکا علیه شماری از نهادها و مقام های نظامی چینی، ضمن اعتراض جدی به این اقدام، خواهان تصحیح این اشتباه واشنگتن و لغو این تحریم ها شد.

آمریکا روز پنجشنبه گذشته در اوج جنگ تجاری با چین جبهه تازه ای علیه این کشور آسیایی گگردد و بخشی از ارتش اژدهای زرد را به دلیل خرید تسلیحاتی از روس ها تحریم نموده و هدر نوئرت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اظهار داشت، کشورش بخش توسعه تجهیزات -EDD در وزارت دفاع چین را به دلیل خرید جنگنده های سوخوی Su-35 و سامانه دفاع موشکی S-400 از روسیه تحریم نموده است.

آمریکا اعلام نموده، لی شانگفو مدیر بخش توسعه تجهیزات چین را هم به دلیل خرید از شرکت تسلیحاتی روسوبورون اکسپورت روسیه تحریم می نماید، این شرکت قبلا به دلیل حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در فهرست کاتسا قرار گرفته بود.

براساس این تحریم ها، تمام دارایی های بخش توسعه تجهیزات و دارایی های لی در آمریکا توقیف می گردد و دسترسی نهاد تحت امر او به بازارهای اقتصادی دنیای نیز محدود خواهد شد.

فراخواندن فرستاده نظامی از واشنگتن

چین علاوه بر این اقدامات، از دریاسالار شن جین لونگ، فرمانده نیروی دریایی خود نیز خواسته است فورا از ایالات متحده به کشورش بازگردد. دریاسالار جین لونگ برای شرکت در سمپوزیومی به آمریکا رفته بود.

چین در عین حال اعلام نموده دیداری که قرار بود سوم مهر ماه با مقام های ایالات متحده در خصوص مکانیزم ارتباطی میان دو طرف برگزار گردد، به تاریخ دیگری موکول شده است.

تحریم های ایالات متحده علیه چین بر اساس قانونی موسوم به کاتسا اعمال شده اند. کاتسا به دلیل اتهام های وارد شده به مسکو در خصوص الحاق شبه جزیره کریمه اوکراین، دخالت ها در سوریه و دخالت ها در انتخابات آمریکا تصویب شده است.

مقامات ارشد آمریکایی می گویند این کشور ممکن است در خصوص کشورهای دیگری که از روسیه جنگنده و سامانه های موشکی می خرند تحریم های مشابهی وضع کند.

انزوای بیشتر

این وضعیت در حالی است که اغلب کارشناسان چه آمریکایی و چه کارشناسان سایر کشورها درباره انزوای آمریکا به دلیل سیاست های کاخ سفید هشدار داده اند و حتی در هفته گذشته رسانه های آمریکایی اعلام نموده بودند که در مجمع عمومی سازمان ملل شاهد تقابل دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با سایر رهبران دنیا خواهیم بود.

آمریکا در دو سال گذشته فاصله خود با متحدان سنتی اش را بیشتر نموده و با اقداماتی همچون خروج از پیمان آب و هوایی پاریس، خروج از برجام، برهم زدن توافقات تجاری و امنیتی واشنگتن با کشورهایی همچون کانادا و ... سبب شده تا حجم نقدها از کاخ سفید روز به روز بیشتر گردد.

علاوه بر این موارد، آمریکا با اقدام هفته گذشته خود موجب شده تا روسیه نیز با صراحت لهجه بیشتری کاخ سفید را مورد انتقاد قرار دهد و سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در بیانیه ای گفت: خوب است آمریکایی ها به خاطر داشته باشند که مفهومی به نام ثبات دنیای هم وجود دارد؛ چیزی که آنها بدون هیچ ملاحظه ای آن را با تشدید تنش در روابط روسیه-آمریکا تضعیف نموده اند. بازی با آتش احمقانه است و می تواند خطرناک گردد.

هدف اصلی تحریم های جدیدآمریکا، روسیه بود و چینی ها به خاطر نقض تحریم های آمریکا علیه روسیه، در لیست تحریم ها قرار گرفتند. نتیجه احتمالا نزدیکی بیشتر پکن و مسکو برای مقابله با اقدامات یکجانبه واشنگتن باشد.

این در حالی است که هند و ترکیه نیز مایل به خرید سامانه های موشکی از روسیه هستند و خرید آنها از مسکو به معنای اضافه شدن آنها به لیست کاتسا است و این یعنی تقویت جبهه ضد آمریکایی آنهم از سوی متحدان سال های نه چندان دور.

ترامپ که امیدوار بود با نزدیکی به روسیه بتواند تنش های قدیمی واشنگتن با مسکو را حل نماید اکنون در وضعیتی گرفتار شده که شاهد افزایش فاصله آمریکا نه تنها با روسیه بلکه با متحدان قدیمی آمریکاست و این وضعیت هم در کوتاه و هم در بلند مدت مسائل زیادی را برای آمریکا در پی خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 22 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: persianproud.ir شناسه مطلب: 513

به "رویارویی ترامپ با پوتین و شی جی پینگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رویارویی ترامپ با پوتین و شی جی پینگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید