طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان (خوشمزه و مجلسی)

به گزارش مجله افتخار، طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان یکی از دستورهای آشپزی مفید برای سفره افطار است. البته کاربرد شیر برنج فقط به ماه رمضان محدود نمی گردد و به عنوان دسر هم هواداران خودش را دارد. علاوه بر این شیر برنج به علت مقوی بودن و پخت سریع برای صبحانه هم گزینه مناسبی محسوب می گردد. بهتر است بدانید که همین دسر ساده به علت داشتن شیر و برنج دارای کلسیم و ویتامین B فراوانی است.

طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان (خوشمزه و مجلسی)

در این مطلب از خبرنگاران ، طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان را شرح می دهیم. بنابراین می توانید این دسر را به راحتی درست کنید و هم در ماه رمضان و هم در سایر روزها از طعم بی نظیر و خواص آن بهره ببرید. این را هم در نظر بگیرید که استفاده از پودرهایی مانند دارچین یا خلال مغزیجات هم شیر برنج را مقوی تر می نماید و هم به یک دسر خاص مجلسی تبدیل می گردد.

طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان

طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان خیلی راحت است. علاوه بر شیر و برنج، برای عطر و طعم بهتر به شکر و گلاب هم احتیاج دارید. می توانید از طعم دهنده های دیگر هم برای خوشمزه تر شدن و تزیین آن یاری بگیرید. مواد لازم را در ادامه می بینید که ما آن را برای 20 نفر در نظر گرفته ایم. چون بسیاری از افراد در ماه رمضان تعداد زیادی میهمان برای سفره افطاری دعوت می نمایند یا ممکن است شیر برنج را به عنوان نذری تهیه نمایند، معمولاً احتیاج به پخت برای تعداد زیاد داریم. اگر بخواهید این غذا را برای 100 نفر یا هر تعداد مورد نظر تهیه کنید، کافی است تناسب را در نظر بگیرید.

مواد لازم برای درست کردن شیر برنج (20 نفر)

مواد لازممقدار
شیر32 فنجان (8 لیتر)
برنج12 فنجان (2 کیلوگرم)
شکر2 تا 3 فنجان
گلاب2 تا 3 فنجان
پودر هل5 قاشق مرباخوری
پودر پسته، پودر نارگیلهر کدام 5 قاشق مرباخوری
دارچین و گل محمدیبه مقدار لازم برای تزیین

مراحل تهیه شیر برنج ماه رمضان

  1. برنج را که از قبل خیس نموده اید در یک قابلمه مناسب با 48 پیمانه آب (24 لیتر) بپزید.
  2. زمانی که برنج نرم شد و هنوز مقداری آب به جای مانده بود، شیر را کم کم اضافه کنید. سپس شعله گاز را کم کنید تا برنج در شیر بجوشد و کاملاً مغزپخت گردد.
  3. شکر را در 1 فنجان آب جوش حل کنید و به شیر برنج اضافه کنید. هم بزنید تا کاملاً حل گردد.
  4. زمانی که شیر برنج به غلظت مناسب رسید، گلاب را به همراه پودر هل، پودر پسته و پودر نارگیل به شیر برنج اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند و شیر برنج ته نگیرد.
  5. پس از حدود 5 تا 10 دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.
  6. یک دم کنی روی قابلمه بگذارید و درب آن را ببنید. برای مدت 10 تا 15 دقیقه منتظر بمانید تا شیر برنج جا بیفتد.
  7. شیر برنج را در ظرف های مورد نظر سرو و با دارچین و گل محمدی تزیین کنید.

طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان با خامه

درست کردن شیر برنج با خامه آن را خوشمزه تر، غلیظ تر و مجلسی تر می نماید. در این صورت کافی است مقدار شیر را نصف نموده و به همان مقدار خامه جایگزین کنید. زمان اضافه کردن خامه پس از خاموش کردن شعله گاز و قبل از قرار دادن دم کنی است. البته در نظر داشته باشید که خامه نباید سرد باشد. بنابراین از چند ساعت قبل آن را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.

نکات طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان

شیر برنج غذای راحتی است که به سرعت هم آماده می گردد. اما مانند هر غذایی نکات و فوت و فن هایی وجود دارد که طعم شیر برنج شما را بهتر و بافت آن را لطیف تر خواهد نمود:

  • برای این که شیر برنجتان بافت نرمی داشته باشد، حتماً از برنج ایرانی به خصوص برنج نیم دانه بهره ببرید.
  • برای خیس کردن برنج اصلاً از نمک استفاده نکنید.
  • اگر باز هم می خواهید شیر برنجتان نرم تر گردد، کافی است در اواسط پخت آن را چند دقیقه با گوشت کوب برقی یا دستی له کنید.
  • شیر پرچرب برای طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان مناسب تر است و کیفیت بهتری به آن می دهد.
  • مقدار شکر بستگی زیادی به سلیقه شما دارد و می تواند بین نصف تا دو برابر این مقدار متغیر باشد. هم چنین می توانید در صورت تمایل به جای شکر، شیره نبات بریزید یا حتی نمک را جایگزین شکر کنید. به علاوه بعضی ترجیح می دهند، شیر برنج را با مربا سرو و میل نمایند. اگر از جمله افرادی هستید که به غذاهای فاقد قند مصنوعی تمایل دارید، عسل، شیره انگور یا شیره خرما را توصیه می کنیم.
  • اگر شیر برنج زعفرانی می خواهید، باید مقداری زعفران دم نموده را در انتهای پخت به آن اضافه کنید. انواع دیگر شیر برنج مانند دارچینی، شکلاتی، توت فرنگی و غیره هم هواداران خود را دارند. برای درست کردن آن ها به چوب دارچین، پودر کاکائو یا شربت توت فرنگی احتیاج دارید.
  • می توانید پس از پختن برنج با شیر، مقداری کره به شیر برنجتان اضافه کنید. در این صورت هم شیر برنج خوش طعم تری دارید، هم ته نمی گیرد و هم ترک نمی خورد.
  • در زمان اضافه کردن شیر باید حرارت گاز را زیاد کنید تا شیر آغاز به جوشیدن کند. پس از آن باید حرارت را تا حد میانه کاهش دهید.
  • به طور کلی شیر برنج خیلی سریع سر می رود یا ته می گیرد. بنابراین در زمان پخت و پس از اضافه کردن شیر باید درب قابلمه را باز بگذارید و هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید.
  • اگر خواستید شیر برنج را در یخچال بگذارید، ابتدا برای مدتی آن را در فضای آشپزخانه نگه دارید تا داغ نباشد و در یخچال آب نیندازد.
  • سعی کنید شیر برنج را زیاد در یخچال نگه ندارید و سریع تر آن را مصرف کنید. حداکثر زمان قابل نگهداری در یخچال دو روز است.

خواندنی ها

طرز تهیه زولبیا بامیه ماه رمضان

سخن آخر؛ طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان به شما یاری می نماید سفره های مجذوب کننده تر و خوشمزه تری داشته باشید. به علاوه این غذای مقوی را می توانید به عنوان نذری تهیه کنید. به عنوان وعده صبحانه هم بسیار مقوی و خوشمزه است و به خصوص برای بچه ها و سالمندان یک صبحانه یا میان وعده عالی محسوب می گردد.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 14 بهمن 1403 بروزرسانی: 14 بهمن 1403 گردآورنده: persianproud.ir شناسه مطلب: 2355

به "طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان (خوشمزه و مجلسی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیر برنج ماه رمضان (خوشمزه و مجلسی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید