چرا عرضه اولیه شستا مهم است؟

به گزارش مجله افتخار، به گزارش تجارت نیوز، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی شستا عظیم ترین شرکت بخش عمومی کشور به شمار می رود که مالکیت آن عملا از طریق سازمان تامین اجتماعی به عموم شاغلان و بازنشستگان کشور باز می شود این شرکت عظیم در راستای شفاف سازی دولتی و در ادامه عرضه شرکت های تامین اجتماعی در فهرست نرخ های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران درج شد، تا به این ترتیب آماده عرضه اولیه 12 درصدی سهام خود در روزهای آینده شود.

چرا عرضه اولیه شستا مهم است؟

در این میان محمود گودرزی، معاون بازار بورس اوراق بهادار تهران در گفت وگو با دنیای بورس از قطعیت عرضه اولیه شستا در چهارشنبه 27 فروردین خبر داد. البته تا لحظه نگارش این خبر اطلاعیه رسمی این عرضه اولیه روی سایت شرکت بورس قرار نگرفته است.

9 هلدینگ عظیم شامل سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین، سرمایه گذاری دارویی تامین، سرمایه گذاری سیمان تامین، سرمایه گذاری صدر تامین، سرمایه گذاری صبا تامین، سرمایه گذاری صنایع عمومی تامین، رایتل، سرمایه گذاری توسعه انرژی تامین و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به عنوان هلدینگ های تابعه آن قرار گیرند و از هر نظر یک غول مالی به شمار می رود. این شرکت با سرمایه 8هزار میلیارد تومان دارای بیش از 44هزار نفر پرسنل است.

در پرتفوی این شرکت سرمایه گذاری 187 شرکت مدیریتی به چشم می خورد که 82 شرکت آن بورسی به شمار می فرایند و از این نظر یکی از عظیم ترین هلدینگ های مالی بازار سرمایه است که به تنهایی ابعادی بیش از سه شرکت هلدینگ غدیر، امید و صندوق بازنشستگی دارد.

عرضه شستا مورد تاکید رئیس جمهور است

یک عضو شورای عالی بورس در رابطه با عرضه سهام شستا گفت: شستا به دلیل پرتفوی عظیمی که از شرکت های متنوع دارد، یک رکن مالی کشور است و عرضه این سهام اتفاق عظیمی را رقم خواهد زد.

شاهین چراغی با اشاره به اینکه عرضه شستا خواست و مورد تاکید رئیس جمهور بوده است، تاکید کرد: سال هاست که مقاومت در مدیران میانی شستا مانع از واگذاری ها در این بنگاه عظیم بوده و حالا با تاکیدات رئیس جمهوری این فرایند تسریع شد تا شستا در یک قدمی بورس قرار گیرد.

وی اظهار امیدواری کرد: با عرضه شستا و شفافیتی که با ارائه اطلاعات و رصد سهامداران ایجاد خواهد شد، شاهد تغییر در ماهیت این هلدینگ هم باشیم تا این عرضه صرفا یک تامین مالی برای دولت نباشد. این درحالی است که بازار سرمایه در شرایط کنونی در انتظار عرضه اولیه بنگاه هایی پربازده است و شستا می تواند هدایتگر این نقدینگی بازار باشد.

این عضو شورای عالی بورس به مدیران شستا توصیه کرد: افزایش سهام شناور آزاد به عنوان یک رویکرد جدید در شستا مدنظر باشد تا به صورت عملیاتی و کارآتر در این هلدینگ و شرکت های زیر مجموعه فعالیت شود.

چراغی با اشاره به عرضه های اولیه در زیرمجموعه های شستا در سال های گذشته تاکید کرد: فرایند عرضه های عمومی شستا به دلیل بحران مدیریتی در دوره های قبلی با حاشیه های فراوانی روبرو بود؛ اما اکنون که با تاکید رئیس جمهور و همت وزیر اقتصاد و وزیر کار این سهام در آستانه عرضه اولیه در بازار قرار گرفته باید از این فرصت برای بازنگری در پرتفوی این شرکت بهره برد.

وی تاکید کرد: خروج از بنگاه های کوچک و صنایع حاشیه ای از موضوعاتی است که به شدت باید مورد توجه شستا باشد؛ این شرکت با در اختیار داشتن هلدینگ های عظیم نباید با چالش های متعدد از راستا اصلی خود خارج شود.

چراغی با اشاره به توانمندی های شستا تاکید کرد: این شرکت باید با تمرکز در بنگاه های پربازدهی که دارد در طرح های توسعه ای کشور که در حوزه های تخصصی این بنگاه است، حضور یابد. در همین حال مدیران این بنگاه باید با بهره گیری از نظرات کارشناسی نسبت به پاسخگویی به تقاضای خرید موجود در بازار پاسخ دهند.

این عضو شورای عالی بورس ادامه داد: همان گونه که در عرضه اولیه صبا تامین شاهد بودیم، بازار سرمایه شرایط بسیار خوبی به لحاظ نقدینگی دارد که می توان شرکت های متعددی را در آن به صورت نقد و مزایده یا عرضه اولیه واگذار کرد و شستا باید از این فرصت بهره مند شود.

حساسیت های غول بازار در روی تابلو

همچنین یک عضو انجمن توسعه سرمایه گذاری حرفه ای در این خصوص گفت: پذیرش و در ادامه عرضه سهام شستا از چند نظر دارای اهمیت است؛ نخست تحقق وعده رئیس جمهوری در رقابت های دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر واگذاری تصدی گری دولتی است هر چند با گذشت یک سال و نیم هنوز مساله واگذاری مدیریت بنگاه های دولتی و وابسته به دولت محقق نشده است و واگذاری بخشی از سهام آن می تواند کارنامه دولت را در این بخش پر کند.

همایون دارابی اضافه کرد: در همین حال با عرضه اولیه شستا راه شفاف سازی و نظارت عمومی بر این مهم ترین دارایی شاغلان و بازنشستگان کشور باز می شود؛ هر چند سال ها طول خواهد کشید تا تغییر مدیریت و حضور مدیران غیردولتی در این شرکت رخ بدهد اما با حضور سهامداران جز موضوع نظارت و بهبود عملکرد این هلدینگ عظیم که از پالایشگاه تا دامداری را اینک در خود دارد تقویت خواهد شد و انتظار می رود در آینده بیشتر به مساله بهینه سازی پرتفوی شرکت توجه شود.

دارابی تاکید کرد: حضور شستا در بورس به روابط میان بازار سرمایه و این هلدینگ عظیم خواهد اضافه کرد؛ هم اکنون نیز نزدیک 90هزار میلیارد تومان ارزش بازار در 4هلدینگ تاپیکو، تیپیکو، صبا و تاصیکو قرار گرفته است و سهامداری شستا در شرکت های خارج از این 4هلدینگ نیز بسیار بالاست. از این رو با پذیرش شستا در بورس نقش این هلدینگ در بازار سرمایه افزایش خواهد یافت و عملا غول بازار در روی تابلو حساسیت بیشتری به تحولات بازار سرمایه خواهد داشت.

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 17 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: persianproud.ir شناسه مطلب: 911

به "چرا عرضه اولیه شستا مهم است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا عرضه اولیه شستا مهم است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید